KHK’lılar İYİ Parti’yi Ziyaret Etti


Darbe girişimi sonrası çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilen Afyon KHK’lılar Platformu üyeleri, İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan platform üyesi eski subay Mustafa Tokdemir, mağduriyetlerini dile getirmek için muhalefet partilerini ziyaret ettiklerini söyledi. 
15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında kamudan ihraç edilen yaklaşık 10 milyonluk bir kesimi temsilen kurulan KHK’lılar Platformu, siyasi partileri ziyaret ederek mağduriyetlerine dikkat çekiyor. Yayınlanan 31 adet Kanun Hükmünde Kararname ile 152 Bin kamu emekçisinin ihraç edildiğini söyleyen platform temsilcileri, “KHK, siyasi iktidarın kendi iktidarına tehlike olarak gördüğü kişiler kurumlar, gazeteler, dergiler vb kapatılması kısacası muhalefetin susturulması demektir.” diyerek mağdur olduklarına dikkat çekiyor. 
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nı ziyaret eden platform üyelerinden eski subay Mustafa Tokdemir, ülke genelinde yaklaşık 10 Milyon KHK mağduru olduğunu ve 68 şehirde, 70 den fazla ilçede KHK mağduriyetini anlatmak için örgütlü olarak mücadele ettiklerini söyledi. Tokdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Platformlarımız bulunduğumuz şehirlerde tüm muhalefet partileri ile görüşmeler yapıyorlar ve bu hukuksuzluğu bizzat siyasi aktörlere aktarıyorlar. Yine sosyal medya üzerinden düzenli olarak haftada iki gün KHK mağduriyetleri ile ilgili tag çalışmaları yapıp Türkiye gündemine girmeye çalışıyoruz.”
Ziyarette Tokdemir’e ve diğer platform üyelerine mağduriyetlerinden dolayı geçmiş olsun diyen İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ülkemizde büyük bir kahramanlık destanının yazılmasına zemin hazırlamasının dışında çeşitli mağduriyetleri de beraberinde getirdiğini söyledi. Mısırlıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Darbe girişimi sonrasında çıkarılan kararnameler ve ilan edilen OHAL ile birlikte kamuda derin bir temizlik yapılmış ancak bir süre sonra sapla saman karışmıştır. Hiç suçu olmadığı halde ceza alan, aklandığı halde üzerinde kara bir leke kalan, işini kaybeden, yuvası dağılan pek çok kişi var. Keşke daha adil ve daha hassas bir yargılama yapılsaydı da suçsuz vatandaşlarımızın hayatı alt üst olmasaydı. Bu süreçte ne yazık ki kurunun arasında yaş da yandı. Temennimiz gerçek teröristlerin hak ettikleri cezayı alıp, suçsuz olan vatandaşlarımızın ise en kısa sürede eski yaşantılarına dönmeleridir. İktidarın menfaatleri çerçevesinde, muhalif olanların cezalandırıldığı değil, gerçekten suçlu olup devlete başkaldıranların cezalandırılmasından yanayız.” dedi

Editör: Haber Merkezi