Kestel Barajı tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri tarafından 2010 yılı Kurban Bayramında verilen müjdeler arasında yer alan Sandıklı Kestel Barajının tamamlandığı bildirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sandıklı ilçesine bağlı Kızılca Köyü’nün 6,5 kilometre güneyinde yer alan Kestel Çayı üzerine yapılan baraj, ihale sözleşmesine göre 7 Nisan 2013 tarihinde bitirilmesi planlanırken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yüklenici firma ile yapmış olduğu pazarlıklar neticesinde 19 Mayıs 2012 tarihine yetiştirildi.
Derivasyon yapısı, dolusavak inşaatı ve baraj gövde dolguları tamamlanarak 31 Aralık 2011 tarihinde kapakları kapatılan baraj 1 Nisan 2012 tarihinde tamamen su ile doldu ve 9 milyon 900 bin metreküp su depolandı.
Sandıklı ilçesine bağlı Sorkun Beldesi ve Kızılca Köyü’ ne ait 21 bin dekar tarım arazisine hayat verecek olan Kestel Barajı ile birlikte ülke ekonomisine ve bölge çiftçisine yıllık 6 milyon lira katkı sağlanacak.
Ayrıca Sorkun Belediyesi ile Kızılca Köyünün ileri dönemde içme suyu ihtiyacı da Kestel Barajından temin edilecek.
Söz konusu barajla alakalı bir değerlendirmede bulunan Bakan Eroğlu, Sandıklı Kestel Barajı’nın bölge halkına hayırlı olmasını diledi.
Eroğlu, ‘’Bir sözümüzü daha yerine getirdik, inşallah sırasıyla verdiğimiz bütün sözleri yerine getireceğiz ve çiftçilerimizin yüzünü güldüreceğiz. Barajın açılışını da önümüzdeki günlerde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi