Kesintisiz trafik akışı için bir köprülü kavşak daha

Tarihinin ilk üst geçit projesini Uydukent’i İzmir Yoluna bağlayarak Necmettin Erbakan Köprülü kavşağını hizmete alan Afyonkarahisar Belediyesi, bu kez de Muhsin Yazıcıoğlu Üst Geçit Köprülü Kavşağı’nı tamamladı. Bu çalışmayla birlikte şehir merkezi ile Fuar Alanı arasına bağlantı sağlandı.

MUHSİN YAZICIOĞLU ÜST GEÇİT KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI TRAFİĞE AÇILDI

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dönemiyle birlikte İzmir Yolunu Uydukent’e bağlayarak tarihinin ilk üst geçit projesi olarak Necmettin Erbakan Köprülü Kavşağını hizmete alan Afyonkarahisar Belediyesi, daha önce tamamladığı ikinci köprülü kavşak olan Muhsin Yazıcıoğlu Üst Geçit Köprülü Kavşağı’nı da trafiğe açtı.

Seyfi Demirsoy Caddesi üzerinde yapımına başlanan üst geçit köprülü kavşak çalışmaları tamamlanarak sürücülerin hizmetine açıldı. 20 Metre genişliğinde 380 metre uzunluğunda gidiş geliş çift şerit yedi ayak üzerine kurulan köprülü kavşağın bitirilmesiyle birlikte şehir merkezine en yakın yerden Fuar Alanı’na, gıda sitelerine, Toptancı Haline ve Ankara karayoluna bağlantı sağlandı. Yine bu köprüyle birlikte önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan yol ağlarıyla Sahipata’dan Uydukent’e, OSB’ye bağlantı oluşturulacak. Bu bağlantıyla birlikte Ankara istikametinden, Devlet Hastanesine ve Üniversite’ye gitmek isteyen sürücüler, şehir merkezine girmeden Uydukent’e ulaşabilecek.

İLK DEFA ALTGEÇİTLER VE KÖPRÜ KAVŞAKLAR YAPTIK

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi olarak şehir trafiğini rahatlatma adına tarihinde ilk defa köprülü kavşakları, alt geçitleri yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İlk yapılan köprülü kavşağa rahmetli Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan ismini verdiklerini hatırlatan Başkan Çoban, "Fuar alanını şehir merkezine, Uydukent’e ve önümüzdeki günlerde tamamlanacak yol ağlarıyla birlikte OSB’ye bağlanacak köprülü kavşağımıza Türk Milliyetçilerinden rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ismini verdik. Şehir trafiğini oldukça rahatlatacak olan üst geçit köprülü kavşağımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi