KERKÜK’TE ZULÜM VAR!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan yaptığı yazılı açıklamada iktidarın Kerkük’ün çığlığını duymadığını belirterek, “Barzani denen peşmerge başının uyguladığı ağır tahrikler saldırılara dönüşmüş ve onlarca soydaşımız ölmeye başlamıştır. Bu zulme sessiz kalması anlaşılamaz ve kabul edilemez bir durumdur” ifadelerine yer verdi.
Kerkük’te soydaşların bombalandığını, Türkmenlerin mücadelesinin görmezden gelindiğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, bu konuda hiçbir etkili ve ciddi adım atılmadığını kaydetti. Bu zulme sessiz kalınmasının anlaşılamaz ve kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Aslan açıklamasında, “Barzani denen peşmerge başının uyguladığı ağır tahrikler saldırılara dönüşmüş ve onlarca soydaşımız ölmeye başlamıştır. Geleceği aylar öncesinden belli olan ancak hiçbir önlem alınmayan, gündeme bile getirilmeyen bu elim saldırılar bizleri derinden üzmektedir. Kerkük’te Türk mezarlarının tahribine kadar varan sindirme ve yıldırma politikaları ne yazık ki Türkiye’nin sessizliği sonucu amacına ulaşmaktadır. Geçmişte de tapu ve nüfus daireleri talan edilmiş, Kürt bölgelerinden özellikle sabıkalı olanlar Kerkük’e yerleştirilmiştir. Türkmenler dillerinden, kültürlerinden ve canlarından feragat etme şartıyla Kerkük’te kalabilmişlerdir” sözlerine yer verdi.
Aslan açıklamasında Kürt grupların çok açık bir şekilde uyarılması ve caydırıcılık için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.iha
 
Editör: Haber Merkezi