Kent Konseyi Kadınlar Günü’nde Şehitlerimizi Unutmadı

Afyonkarahisar Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenledi.Programda geçtiğimiz hafta Bitlis’de helikopter kazası sonucu şehit olan askerlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edildi.

PANDEMİ KURALLARINA GÖRE YAPILDI

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in eşi Sevim Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen programa Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in eşi Sümeyra Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp’in eşi Fatma Alp, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz'in eşi Ebru Temiz, Başkan Yardımcımız Benol Kaplan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan'ın eşi Emine Yasan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cansel Kuzu, Belediye Başkan Yardımcımız Murat Öner’in eşi Fadime Öner kadın muhtarlarımız ve davetliler katıldı.

“KADIN OLMAZSA AİLE OLMAZ”

Programın açılış konuşmasını Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Hatice Özkan yaptı.Kadının toplumdaki yeri ve önemine dikkat çeken Hatice Özkan, ailenin birleştirici bir unsuru olduğunu söyledi. Kadının toplumu oluşturan en büyük halka olduğunu ifade eden Özkan, programın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan'ın eşi Emine Yasan ise kadının yılın bir günü değil, her günü anılması gerektiğini ifade etti. ‘Kadın olmazsa, aile olmaz’ diyen Emine Yasan, “En büyük kadınlarımız eşini kaybetmiş, çocuklarını başına toplamış, onları büyütmüş, evlendirmiş eşinin çevresiyle alakasını kesmeyendir. Benim gözümde en büyük kadınlar onlardır.” dedi.

“BELEDİYE OLARAK KADINLARIMIZ VE ÇOCUKLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Belediye Başkan Yardımcımız Benol Kaplan ise Afyonkarahisar Belediyesi’nin kadınlarımızın ve çocuklarımızın sosyal yaşam alanlarına dokunur çalışmalar yaptığımızı söyleyerek hazırlanan projelerde bunu göz ardı etmediklerini kaydetti.

Başkan Yardımcımız Benol Kaplan, kadınlarımızın toplumsal hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkat çekerek; “Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yer yüzünü imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz. Dinimiz kadın ve erkeği birbirine yol arkadaşı kılar. Kadın ve erkeğin yan yana olduğu bu yolculukta güzel olduğu kadar çirkin manzaralarla da karşılaşmaktayız.

“KADINLARIMIZ HAKLARINI SAVUNUYOR”

Toplumda kadına yönelik şiddetin arttığına dair haberleri duymaktayız, elbette rakamlar ortadadır. Bu durum bizi karamsarlığa da sürüklemektedir. Kendisine yapılan şiddeti eskiden dile getiremeyen kadınlarımız artık olaylarda sessizliğe bürünmüyor, aksine haklarını savunuyor, kendisine işlenen suçları utanıp gizlemiyorlar. Ayrıca birçok STK’da kadınlarımızın yanında yer alıyor. Umuyoruz ki, bir gün gelecek ve hiçbir kadın korku terörü altında bir hayat sürmeyecek. Afyonkarahisar Belediyesi olarak yapacağımız projelerde kadınlarımız ve çocuklarımızın sosyal hayatta ki ihtiyaçlarına önemsiyor, projelerimize bu ciddiyetle yaklaşıyoruz.” dedi.

“KADIN KÜLTÜR EVLERİ PROJESİ”

Valimiz Gökmen Çiçek’in eşi Sümeyra Çiçek ise Kadın Kültür Evleri projesine dikkat çekti.Sümeyra Çiçek, “çok anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarının hatırlanması ve sorunların dile getirebilmesi için en önemli günlerden birisi. Bizler cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, kadını ve erkeği ayırt etmeyen ve eşit tutan bir medeniyetin mensuplarıyız. Kadınlarımızın daha bilinçli, daha özgüvenli ayakları yere basan bireyler olarak yaşam sürebilmeleri amacıyla Kadın Kültür Evleri Projemizi hayata geçirdik. Altı ay gibi çok kısa bir sürede güzel işler başardık.

“HEM ÜRETİYOR, HEMDE EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYORLAR”

Burada kadınlarımız 40 farklı alanda eğitim almakta, her konuda bilgi sahibi olmaktadırlar. Kadın Kültür Evlerinde kadınlarımız spor yapabiliyor, kütüphanelerden yararlanabiliyor, sanatsal faaliyetlerde bulunabiliyor, rahatça çayını yudumlayabiliyor. Tüm imkanlardan ücretsiz faydalanabiliyor. Ayrıca Kadın Kooperatiflerini de kurarak üretimlere başladık. Birçok ilçede kadınlarımız hem üretiyor, hem de ürettikleriyle ekonomik kazanç elde ediyorlar. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi