Kent Konseyi ile TED Koleji Ortak Proje Çalışması Yapacak

Afyonkarahisar Kent Konseyi, TED Afyon Koleji iş birliğinde E – twinning projesi kapsamında ortak bir çalışmaya imza attı.

Birçok uluslararası projeye önderlik eden TED Afyon Koleji öğrencileri, Proje koordinatör öğretmenleri Dilek Şahin ve Perizat Öner önderliğinde, yürütmüş oldukları E-twinning projesi kapsamında, Afyonkarahisar Kent Konseyi ile birlikte ortak bir çalışmaya imza attılar.

Tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine takdim edildi

Proje kapsamında toplanan kapaklarla temin edilen tekerlekli sandalyeler, TED Afyon Koleji Konferans Salonunda düzenlenen görkemli bir törenle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

TED Afyon Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Afyonkarahisar Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Sami Çetinaktı, Afyonkarahisar Kent Konseyi STK Komisyon Başkanı Av. Nilgün Seçen, Komisyon Üyelerinden Yıldız Değer ve Ahmet Önder, TED Afyon Koleji Okul Yönetimi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Projelerin devamı gelecek

E-twinning projesinde yer alan öğrenciler; yabancı ortakları ile birlikte yaptıkları etkinlikler hakkında hem İngilizce hem de Türkçe olarak bilgi verdiler. TED Afyon Koleji Okul Koordinatörü Azime Tanrıverdi yaptığı açıklamada öğrencileri toplu faydalı bireyler olarak yetiştirdiklerini vurgulayarak Afyonkarahisar Kent Konseyi ortaklaşa gerçekleştirilen projenin ilk olduğunu farklı projelerde birlikte çalışacaklarını ifade etti. Koordinatör öğretmenler Perizat Öner ve Dilek Şahin ise proje boyunca öğrencilerin gösterdiği üretkenlik ve gayretten dolayı gurur duyduklarını ifade ettiler.

TED Afyon Koleji öğrencileri renk kattı

TED Afyon Koleji okul orkestrasında görevli öğrencilerden Almira Mercan, Ahmet Batuhan Şahin, Selahattin Deniz Bilgiç ve Mahmut Kayra Kurt Müzik Öğretmeni Tuncay Çizmeci sergiledikleri performansla programa renk katarken TED Afyon Koleji halk oyunları ekibi ise sahne performansları ile büyük beğeni topladı.

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan da okulun öğrencilerince toplanan mavi kapakların bedensel engelli 3 kişinin tekerlekli sandalye ihtiyacını karşıladığını dile getirdi.

Bu tarz projelerin sayısı artacak

Düzenlenen programda Afyonkarahisar Kent Konseyi’nin gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verilirken 2022 yılında yapılması planlanan faaliyet listesi sunum olarak öğrencilere anlatıldı.

Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan konferansta gerçekleştirdiği açıklamada; toplanan mavi kapakların bedensel engelli bulunan üç kişiye fayda sağladığını projelerin devamının geleceğini belirterek bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin sayısını artırmak amacıyla Kent Konseyi’nin çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi