Kent Konseyi Engelliler Meclisi çalışmalarına devam ediyor

2018 yılı sürecinde Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisimiz ilimizde, yurt içinde ve yurt dışındaki engelli kardeşlerimizin başta iş,eğitim,sağlık ve sosyal alandaki gelişmelerden faydalanmaları için gerçekleştirdiği duyurular ile engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam etti.

Yıl içersinde gerek kamu ve gerekse özel sektörden gelen engelli personel alımıyla ilgili tüm talepleri kardeşlerimize yedi gün yirmi dört saat esasına göre anında Facebook’ta oluşturduğumuz,şu an 3240 üyeye sahip “Afyonkarahisar Kent Konseyi Engelliler Meclisi” gurubumuz aracılığı ile ve Whatsap üzerinden duyurular yapılmakta . Bu Yıl içinde iki kez EKPSS kura ve sınav sonucuna göre 5000 kişinin atanması ve yaklaşık 2000 engelli işçi alımı ile1000’e yakın özel sektörden gelen engelli personel talebini, Yıl içersinde ÖSYM’nin açtığı eğitimle alakalı tüm sınavları kardeşlerimize duyurduk. Ulusal ve uluslar arası düzeyde engellileri ilgilendiren tüm gelişmeleri gurubumuzda paylaştık.

  1. sonu itibari ile sadece kamuda çalışan engelli sayımız 535’e ulaştı. Bunu kamuda ve özel sektördeki işçi olarak isdihtam edilenler ile birlikte 700 kişiyi buldu. içersinde İl müftülüğümüz ile açtığımız “engelsiz kuran kursumuzda” işitme,bedensel engelli,görme engelli bay,bayan kardeşlerimizin dini eğitim almaları sağlandı. şu an kursumuz devam etmektedir. yurt içinde açılan umre ödüllü kuran ve fıkıh yarışmasına katılan ilimizden beş görme engelli kardeşimiz umreye gittiler. 10/16 Mayıs engelliler haftası ve 3 Aralık dünya engelliler farkındalık günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler ve protokol ziyaretleriyle engelli kardeşlerimizle bir araya geldik.İlimizde bulunan tüm engelli kardeşlerimizin sorunlarıyla birebir ilgilenerek çözüm ürettik. Ayrıca bu yıl secimlerde görme engelli kardeşlerimizin oylarını kullanmalarında rahat edebilmeleri için özel oy pusulalarını kendilerine ulaştırdık. İlimizdeki tüm engel guruplarıyla eşit mesafede hiç bir ayrım gözetmedik. Engelliler Meclisimiz ülke genelinde aktif olan ve sorunların çözümü aşamasında çözüm odaklı hareket eden tek kurum olma özelliğini taşımaktadır.
    içersindeki çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen başta sayın valimiz Mustafa TUTULMAZ’a,değerli belediye başkanımız Burhanettin ÇOBAN’a, Kent Konseyi başkanımız Mahmut Emin BİRLİKTİR’e, ilimizde bulunan kurumların kıymetli müdürlerine ve tüm faliyetlerimizde beraber çalıştığımız Engelliler Meclisi yürütme kurulumuza,büyük bir özveri ile bizlere yardımcı olan gönüllü kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.
    Engelli kardeşlerimize hizmet etmek konusunda gece gündüz calışmaya devam edeceğiz.Bizler hiç bir ayrışmanın içinde olmadan yolumuza devam edeceğiz çünkü biz “halka hizmetin hakka hizmet”olduğunun bilinçindeyiz. 2019 yılının engelli kardeşlerimizin isdihtam edildiği, sağlıklarına kavuştuğu, erişilebilirlik sorunlarının çözüdüğü, toplum tarafından ötekileştirilmediği bir yıl olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Ayrıca yeni yılın ilimize ülkemize ve Bütün İslam coğrafyasına Hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
    Afyonkarahisar Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı
    Mesut YURT

Editör: Haber Merkezi