Kendin yap projesi eğitimleri sürüyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücü, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın paydaş olduğu Afyonkarahisar Kendin Yap Projesi’nde eğitimler sürüyor.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Yeni Nesil Eğitim Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Afyonkarahisar Kendin Yap Projesi kapsamında eğitici eğitimleri veriliyor. Girişimcilik ve Sosyal İnovasyon Eğitici Eğitimi,ATSO’nun katkılarıyla oluşturulan ATSO Girişimcilik ve Sosyal İnovasyon İstasyonu’nda gerçekleştirildi. Proje kapsamında ASELSAN Milli Teknoloji İstasyonu yetkilileri tarafından Mors Alfabesi ve telsiz kullanımı ile ilgili eğitim verildi.

Afyonkarahisar Kendin Yap Projesi’nde bu haftadan itibaren öğrencilerin başvuruları alınacak. 6-14 yaş arasındaki öğrenciler Kodlama İstasyonu’na, Genç Beyinler Tasarlıyor-Reklamcılık İstasyonu’na kaydolmak için, proje çerçevesinde oluşturulan Kendin Yap Atölyesi’ne (Eski Kasımpaşa İlkokulu) şahsen başvuracak.

Öğrenciler, ayrıca ASELSAN Milli Teknoloji İstasyonu, Akıl ve Zeka Oyunları İstasyonu, ATSO Girişimcilik ve Sosyal İnovasyon İstasyonu ile Tasarım ve El Becerileri İstasyonu’na kayıt için müracaat edebilecek.

Öğrenciler için son başvuru tarihinin 3 Temmuz 2020 olarak belirlendiği açıklandı. Bu tarihten sonra Temmuz ayı için de 5 ila 10 kişilik “demo sınıflar” oluşturularak öğrenci eğitimine başlanacak.

Afyonkarahisar Kendin Yap Projesi’nde 6-14 yaşları arasındaki öğrencilerin mesleki yönelimlerinin artırılarak geleceğin teknolojilerine uygun bilgi ve donanıma sahip bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanması hedefleniyor. Bu bağlamda Afyonkarahisar merkezde sabit olarak Kendin Yap Atölyesi kuruldu, ilçelere hizmet vermek üzere Mobil Kendin Yap Atölyesi hayata geçirildi.

Editör: Haber Merkezi