KENDİLERİ YERİNE CEP TELEFONLARI BULUNDU


Afyonkarahisar’da dün gerçekleştirilen FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik yapılan operasyonunda ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Operasyonda polis tarafından yapılan baskınlarda 8 kişinin cep telefonu ikametlerinde bulunduğu ancak kendileri bulunamadığı öğrenildi.

Şüphelilerin evlerineCuma günü sabah saat 06.00 sularında giden Emniyet Ekiplerinin hakkında gözaltı kararı bulunan kişilerden bazılarını bulamadılar. Bazı evlerde yapılan aramalarda da şüphelilerin kendi kullandıkları cep telefonlarının bulunması ve kendilerinin evde olmamaları dikkat çekti. Bu şüphelilerin kendi kullandıkları cep telefonunu evde bırakıp kendilerinin evde olmamasının yapılacak bir teknik takibi atlatmak için planlanmış bir strateji olabileceği belirtiliyor.


Operasyonla ilgili gayri resmi kaynaklardan alınan bilgilerde ise soruşturmayı Afyonkarahisar Adliyesinde görevli 3 Cumhuriyet Savcısının yürüttüğü öğrenildi. Operasyonla ilgili yaklaşık 5 aylık teknik ve fiziki takip yapıldığı da öne sürülürken, haklarında yakalama kararı bulunan 8 şahsın ise adreslerine yapılan baskınlarda kullandıkları cep telefonlarının bulunduğu, ancak kendilerinin o adreste olmadıklarının belirlendiği iddia edildi. Operasyonda yapılan eş zamanlı baskınlar ikametlerde de arama yapıldığı bulunan suç unsuru taşıyabilecek bazı belgeler ve dokümanlara da el konulduğu öne sürüldü.
Gözaltına alınan şahıslarının bugün emniyetteki işlemlerine yine devam edileceği bildirildi
 
Editör: Haber Merkezi