Kazada Eşyalar Çalındı İddiası
Isparta-Afyonkarahisar karayolunda kaza geçiren üç kız kardeşin araçta bulunan eşyalarının çalındığı iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre, Aydın’da öğretmenlik yapan Engin Kurban (46) ile Binnaz Kurban, kısmi felç hastası kız kardeşleri Fatma Kurban’ı tedavi için Ankara Numune Hastanesi’ne götürmek için Aydın’dan yola çıktı. Isparta-Afyonkarahisar karayolunda sürücü Binnaz Kurban’ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç takla atarak şarampole uçtu. Kazada Binnaz Kurban hafif şekilde yaralanırken, Engin Kurban Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne, Fatma Kurban ise Denizli Pamukkale Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Başından aldığı darbe ile yaralı olarak SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Beyin Cerrahisi Servisi’nde tedavi altına alınan Engin Kurban, araçlarındaki giysi ve kıymetli eşyalarının çalındığını iddia etti. Kazada araçtan fırladığını belirten Kurban, “Gözümü açtığımda orta yaşlı çok sayıda erkek gördüm. Jandarma olay yerindeydi. Daha sonra ambulanslara bindirip bizi Dinar Devlet Hastanesi’ne götürdüler. Beni oradan Isparta’ya sevk ettiler. Kendime geldiğimde kolumdaki bilekliğin olmadığını gördüm. Kazadan emniyet kemeri sayesinde yara almadan kurtulan kardeşim Binnaz, daha sonra araca bakmış. Valizlerimizin olmadığını görmüş. Çantam da yok. İçinde cüzdanım, kredi kartlarım vardı. Hiçbiri yok. Kardeşim Fatma’nın kolyesi de ortada yok. Araçta sadece Fatma’nın üzerine örttüğümüz battaniyeler kalmış. Ne kadar paranın kayıp olduğunu bilmiyorum” dedi.
Kendileri can derdine düşmüşken eşyalarının çalınmasının vicdansızlık olduğunu söyleyen Engin Kurban, “Bu nasıl insanlık ki biz orada feryat ederken aracın içindeki eşyaları götürüyor. Bu vicdansızlığın başta geleni. Bunu yapanları Allah’a havale ediyorum. Hastanede kıyafetsiz kaldım. Burada Cahide Salman adında bir yakınım vardı. O kıyafet konusunda yardımcı oldu. Allah razı olsun” dedi.
Engin Kurban’ın ağabeyi Niyazi Kurban ise, “İnsanlığa yakışmayan bir durum” diye konuştu.,iha
Editör: Haber Merkezi