Kayıkçı: “CHP işçinin, çiftçinin ve emeklinin umudu”

Dinar ilçesine bağlı belde ve köylerdeki vatandaşlarla buluşan Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, AKP iktidarının Türkiye’de bir rant ve sömürü imparatorluğu kurarak, vatandaşları unuttuğunu söyleyerek, “CHP iktidarı unutulan işçi, çiftçi, emekli için yeni bir umuttur. Bizlerde bu umudu boşa çıkarmayacağız” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, genel seçim çalışmaları kapsamında Dinar ilçesine bağlı Tatarlı beldesi, Karahacılı, Çiçektepe, Kınık, Gençali ve Yıprak köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Toplumun her kesiminden insanların sıkıntılarını dinleyen Kayıkcı, sıkıntıların çözümü noktasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin projelerini anlattı.

“AKP, İŞÇİYİ, ÇİFTÇİYİ, EMEKLİYİ UNUTTU”

Türkiye’nin birçok kesiminden insanların durumlarının kötü olduğunu söyleyen Kayıkcı, bu durumun Afyonkarahisar’da da kendini gösterdiğini ifade etti. Afyonkarahisar’ın esnafların siftah bile etmeden kepenk kapattığı, çiftçilerin ürünlerinin para etmediği,  emeklilerin, asgari ücretlilerin geçim sıkıntısı yaşadığı bir kent haline geldiğini belirten Kayıkcı, “AKP iktidarı ‘Türkiye’de yapılamayanları biz yaptık’ diyor. Kendilerine rant imparatorluğu kurarak, halkımızı yoksullaştırdılar.  Emeklileri unuttular, çiftçiyi unuttular, işçiyi unuttular. Kendileri kaçak sarayda lüks odalarda sefa sürerken, halkımız 3 kuruş maaşlarla geçim sıkıntısı çekmektedir. Türkiye’de işsizlik aldı yürüdü, yoksulluk arttı, vatandaşlarımız sosyal yardımlara muhtaç yaşamaktadır. CHP iktidarı unutulan işçi, çiftçi, emekli için yeni bir umuttur. Bizlerde bu umudu boşa çıkarmayacağız” diye konuştu.

“EMEKLİLERİMİZİN YÜZÜ GÜLECEK”

CHP’nin projelerinin toplumun her kesiminden insanlara yönelik köklü reformlar içerdiğini ifade eden Kayıkcı, “CHP iktidarında emeklilerin yüzü gülecek ve geçim sıkıntısı çekmeyecekler. En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Ayrıca emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında bire maaş ikramiye verilecek. Halkımızın refah seviyesi artırılacak. Taşeron işçilik sona erecek ve her çalışanın sosyal güvenceleri sağlanacak. Hiçkimse geçim sıkıntısı yaşamayacak. Asgari ücret bin 500 lira olacak. Türkiye’de yoksulluk tarihe gömülecek. Hiçkimse yoksulluk çekmeyecek. İhtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlar arttırılacak, dağıtılan yardımlar teşhir edilmeden sağ elin verdiğini sol elin görmediği bir sistemle verilecek. Geliri olmayan vatandaşlarımıza para yardımlarıyla ihtiyaçlarını görmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

“SAMAN İTHAL EDEN BİR ÜLKE TARIMDA NASIL GELİŞMİŞ OLABİLİR?”

CHP iktidarının Türkiye’de bitmiş durumda olan tarımı yeniden canlandıracağını ifade eden Kayıkcı, “AKP’liler ‘Türkiye’de tarım çok iyi noktalara geldi’ diyor. Türkiye tarımda çok iyi noktaya geldiğinden dolayı mıdır ki saman ve bazı gıda ürünlerini kendi ülkemizde yetiştirebileceğimiz halde ithal eder hale geldik. Bu nasıl bir tarım geliştirmedir? Türkiye’de tarımsal üretim bitme noktasındadır. Üretilen ürünler para etmiyor. Çiftçiler kan ağlıyor. Kırsal kesimde arazisi olan vatandaşlar yüksek maliyetler nedeniyle üretim yapamıyor. Lüks gemilere düşük ücretle verilen mazot emekçi çiftçilerimize 2-3 kat yüksek ücretlerle satılıyor. Bu durum karşısında üretim yapamaz hale gelen vatandaşlarımız göç etmek zorunda kalıyor ve nüfusumuz giderek azalıyor” ifadelerini kullandı.

“AFYONKARAHİSAR’DAKİ GÖÇÜ ENGELLEYECEĞİZ”

CHP iktidarında çiftçiye mazotun 1,5 liradan satılacağını ve tarım desteklemelerinin arttırılacağını ifade eden Kayıkcı, “Çiftçimiz 1,5 liradan mazot alacak. Bununla beraber tarımsal üretime teşvik için verilen desteklemeler arttırılacak. Üretilen ürünler para edecek. Ürünü para eden vatandaş göç etmek zorunda kalmayacak. Yapacağımız projelerle Afyonkarahisar’da yaşanan göçü de azaltarak büyükşehir olmasını sağlayacağız. Genel başkanımız bunların hepsinin sözünü verdi. Sadece 4 yıl içinde Türkiye’yi daha yaşanabilir bir ülke yapacağız. Hiç kimse yoksulluk çekmeyecek. Rantçıların hortumunu keseceğiz, halkımıza eşit bir biçimde hakkını vererek, Türkiye’deki gelir adaletsizliğine son vereceğiz. Bizlere güvenin ve oylarınızı CHP’ye verin AKP’nin Türkiye’deki sömürü imparatorluğuna son verelim” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi