Kaybedeni Olmayan Yarışmanın Başvuruları Başladı

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi, kaybedeni olmayan Siyer-i Nebi Yarışması için kolları sıvadı. Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ’’Her yıl düzenlediğimiz 'Ortaokul ve Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması' bu yıl 11-12 Haziran 2022 tarihinde yapılacak. Yarışma ile ilgili kayıtlar başladı ve 3 Haziran 2022 tarihine kadar sürecek.

Coşkun, tüm ortaokul ve lise öğrencilerini yarışmaya katılmaya davet etti. Ortaokul ve Lise öğrencileri yarışmaya www.efendimizinizinde.com internet adresinden başvuru yapabilecek.

Dereceye giren öğrencilere hem Türkiye Geneli hem de Afyonkarahisar Geneli Ortaokul ve Lise düzeyinde ayrı ayrı ödüller verilecek. Sınava başvuran Ortaokul ve Lise öğrencileri AGD Afyonkarahisar Şubesi il ve ilçe temsilcilikleri ile iletişime geçerek Sınav Kitabına ulaşabilecek.

Coşkun: "Bu anlamlı yarışma için gençlerimiz hem Afyonkarahisar geneli hem de Türkiye geneli ayrı ayrı ödüllendirilecektir. Bu yarışmanın en güzel hediyesi şüphesiz gençlerimizin Peygamber Efendimizin ahlak ve karakterinden izler taşıyacak tutum ve davranışları kuşanmak olacaktır” dedi.

‘’BİZ YARINLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

‘’Ahlaki bozulmaya karşı bir toplumun tek çıkış yolu Peygamber Efendimiz (S.A.V) in örnekliğidir” diyen Coşkun, “Yeryüzünde akan kanın durması, dökülen gözyaşının dinmesi, emek ve alın teri sömürüsünün son bulması, Efendimiz (S.A.V) in tebliğ ettiği mesajın ete kemiğe bürünmesi ile mümkün olacaktır. Buna inanan ve bunun için adım atan bir neslin üzerinde iz bırakabilmenin derdindeyiz. Kutlu Nebi´nin yaşamının her evresi hepimiz için en güzel örneklik teşkil etmektedir. Siyer-i Nebi yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz insanlık için eşsiz bir timsal olan Efendimizi (S.A.V) daha da yakından tanıma fırsatı bulacaklardır.

Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi yarışması yaparak, ortaokul ve liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamberimizin (S.A.V) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bu ve benzeri yarışmalarımız devam edecektir. Biz Yarınlar için çalışıyoruz, gençlerimiz de aziz milletimizin ve ümmetin yarınlarıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi