“Karla mücadeleye hazırız”

Afyonkarahisar Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte beklenen kar yağışı öncesi ekip ve ekipmanlarını hazır hale getirdi. Vatandaşlarımızın rahat bir kış dönemi geçirmesi için Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri koordineli bir şekilde çalışacak.

200 personelin yanı sıra araç ve iş makinalarını seferber edecek Belediyemiz, yolların buzlanmaması için kamyonlar aracılığıyla, kaldırımların buzlanmaması için ise sırt tipi pompalarla solüsyon kullanacak. Yine kaldırımlar için kar püskürtme makinası ve kar kürüme aletleri kullanacak. Belediyemiz trafiğin aksamaması ve araçların şehir içinde ulaşımı rahatlıkla yapabilmesi için 4 adet greyder, 8 adet kepçe, 2 adet tuzlama aracı, 3 adet solüsyon aracı, 4 adet kar bıçaklı kamyon, 2 adet kar bıçaklı traktör ile şehrin dört bir yanında gece gündüz demeden hizmet verecek.

Yetkililer, kar temizleme çalışmalarında güçlük yaşanmaması için sürücülerin özellikle ana caddeler üzerine araçlarını bırakmamaları konusunda uyardı.

Editör: Haber Merkezi