KARDEŞ ŞEHİRLERİN EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
 
         Afyonkarahisar Belediyesi - Hamm kardeş şehir ilişkilerinde somut adımlar atılmaya devam ediyor. İki kardeş kent, ilişkileri çerçevesinde teknik, altyapı, sağlık, spor kültür alanında yapılan işbirliği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
 
KARDEŞ OKUL PROTOKOLÜ İMZALANACAK
 
         Afyonkarahisar Belediyesi ve Hamm Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde iki kardeş şehir bu kez de eğitim alanında işbirliğine gidiyor.  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın protokol imzalamasının akabinde bu protokülün gerekliliklerini yerine getirmek üzere Belediye Meclis Üyesi Günay Kart,  8 Mart'ta Afyonkarahisar Belediyesi'ni temsilen kardeş şehir Hamm'a bir ziyaret gerçekleştirmişti. Ziyarette birçok alanda yeni anlaşmalar yapmıştı. Bunların içerisinde de ilimiz Süleyman Demirel Fen Lisesi ile Landschul Schloss Heessen Fen Lisesi kardeş okul olmuştu.  Kardeşliğin ilk adımı olarak da Hamm kenti ve Landschul Schloss Heessen Fen Lisesi’nden gelen heyet, projeler üretmek üzere ilimize geldi.   Heyetin Afyonkarahisar temaslarında Cuma günü Park Afyon’da bir de tanışma organizasyonu düzenlenecek. Valilik Projesi olan “İlimin Kültür Elçisiyim “ projesi kapsamında düzenlenecek etkinlikte resimlerle, Afyonkarahisar’ın tanıtımı yapılacak. Programda mehteran gösterisi, semazen gösterisi gibi çeşitli aktiviteler yer alacak. Böylelikle kardeş okul yöneticilerine Afyonkarahisar’ın tarihini, kültürünü, sosyal yaşantısı tanıtılmış olacak.
 
 
 
ÇOK ÖZEL BİR OKUL
 
      Süleyman Demirel Fen Lisesi'nin kardeş okul olduğu Landschul Schloss Heessen Fen Lisesi 1957 yılında kurulmuş ve şatodan okula çevrilmiş özel bir okul 380 öğrencisi olan okulda 100'den fazla öğrencinin de yatılı olarak eğitim alıyor.  Okulun hem eğitim hem de sosyal alanda birçok başarıları olduğu bildirilirken, , Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden ve hatta Uzakdoğu'dan  birçok öğrenci eğitim için bu okula gidiyor, oldukça deneyimli eğitimci kadrosuna sahip olan okulda öğrencilere psikolojik hizmet dahi veriliyor. Aralarında Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ın eşi Landschul Schloss Heessen Fen Lisesi’nde öğretmen Gerda Maria Birgit de bulunduğu heyet bu çalışmaları doğrultusunda ilk ziyaretini Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yaptı. Hamm Uyum Dairesi Başkanı Wolfgang Müller, Landschul Schloss Heessen Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Harald Hoffman, Öğretmen Kathirn Elisabet Frese,  Belediye Meclis Üyesi Günay Kart, Süleyman Demirel Fen Lisesi Okul Müdürü Ömer Yalınkılıç, Okul Aile Birliği Başkanı Yasemin Evden, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Yusuf Balık’ın katıldığı ziyarette konuklar Başkan Çoban’a eğitim alanında gerçekleşecek çalışmalarla ilgili bilgi verdiler.
 
KARDEŞLİKTE 10. YIL
 
          İki okul arasında kısa süre içerisinde kardeş okul protokolü imzalanacağına Hamm Uyum Dairesi Başkanı Wolfgang Müller, eğitim alanında yapılacak projeleri heyecanla beklediklerini ifade etti. Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ın projeyle bizzat ilgilendiğini söyleyen Hamm Uyum Dairesi Başkanı Wolfgang Müller, “ Bu sene Kasım ayında Afyonkarahisar’la kardeş şehir olalı 10. yılımızı tamamlayacağız. Bu seferki ziyaretimizin sebebi de okullar arası kardeş projesi.  Hava alanından iner inmez Süleyman Demirel Fen Lisesi okul idarecileri ve velileri bizleri çok sıcak karşıladılar. Burada çok sıcak bir ortam var. Belediye Başkanımız Thomas Hunsteger Petermann’da kardeş okul projesine çok sıcak bakıyor. Okullarımız önümüzdeki süreçte bir protokol imzalayacaklar. Bu imza töreninde okul müdürlerinin yanı sıra her iki Belediye Başkanın da katılmasını arzu ediyoruz.”diye konuştu.
 
“ÖĞRENCİLERİMİZ HEPSİNİN HEDEFİ VAR”
 
        Hamm kenti ile olan kardeş şehir ilişkilerinin artarak devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise kardeş şehir ilişkilerine okullarında ilave edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Bu işbirliğinden dolayı okul idarecilerinin çok heyecanlı olduğunu ifade eden Başkan Çoban;  “Çünkü gençlerimiz bizim geleceğimiz. Süleyman Demirel Fen Lisesi Afyonkarahisarımızın en başarılı okullarından bir tanesi. Öğrencilerimizin hepsi hedef gaye sahi öğrenciler.  Okul aile birliğimiz ve okul idarecilerimiz de bu işbirliğinden oldukça heyecanlılar” diye konuştu. Hamm kentinde yaşayan Türklerle çok sıcak ilişkiler içerisinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “ onlar bizi sevdiler, biz onları sevdik. Teknik altyapı, sosyal ve kültürel işbirliğinin yanında bu işbirliğine eğitim işbirliğinin de katılması bizleri zaten mutlu etti, oradaki Türk kardeşlerimizi de çok mutlu edeceğine inanıyoruz. Bu işbirliği sayesinde öğrencilerimiz de ufuk sahibi olacak” diye konuştu.
 
HEYET VALİ GÜNER’İ ZİYARET ETTİ
 
       Süleyman Demirel Fen Lisesi Okul Müdürü Ömer Yalınkılıç ise kardeş okul projesine Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın çok büyük destek verdiğini ifade ederek, “Sizlerin vermiş olduğu bu önemi gördükçe bizlere çok daha fazla sorumluluk düştüğünü hissettik.  Başkanımızın söylediği gibi öğrencilerin hem ufkunun açılması, hem dünyaya bakış açılarının genişlemesi açısından bu proje çok önemli. Öğrencilerimiz çok büyük heyecan içinde projenin devamını bekliyor.” diye konuştu.Yapılan değerlendirmelerin ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret eden heyet daha sonra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret etti.Afyonkarahisar Konağına geçen heyete Belediye Başkan Yardımcıları Ayfer Örten, Ziya Arı ve Sabri Demirkapu eşlik etti. Heyet öğleden sonraki programında ise İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı ziyaret etti.
 
Editör: Haber Merkezi