Kardeş Şehir Konispol’un su sorunu çözüldü

Afyonkarahisar Belediyesi, kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde, Arnavutluk’un Konispol kentinin su sorununu tamamen çözdü.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye personelinden oluşan bir heyetin, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Konispol'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından kardeş şehir ilişkileri ivme kazandı. Söz konusu ziyarette, Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü teknik heyeti, Konispol'de yaşanan su sorunu ile ilgili incelemelerde bulunmuş, sorunun; kentin içmesuyu ihtiyacını sağlayan mevcut su pompalarından kaynaklandığı yönünde rapor hazırlamıştı.

KONİSPOL BELEDİYE BAŞKANI BEQURİ'DEN 'TEŞEKKÜR'

Bunun üzerine, Afyonkarahisar Belediyesi kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde, Arnavutluk’un Konispol kentine 3 adet motopomp, 2 adet frekans konvertörlü elektrik panosu ve bunların bağlantı malzemelerini gönderdi. Motopompların ve elektrik panolarının bağlantı, montajı ve çalıştırılması da yine teknik heyet tarafından yapılarak, Konispol kentinin su sorunun tamamen çözüldü. Ayrıca, oradaki ilgili personele motopomp ve panoların çalıştırılmasıyla ilgili teknik eğitim verildi. Konispol Belediye Başkanı Shuaip Bequri, teknik ekibimizle birlikte Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ve tüm Afyonkarahisar halkına teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi