KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİ EKONOMİYE YANSIYACAK
 
                Afyonkarahisar Belediyesi ile kardeş şehir Hamm Büyükşehir Belediyesi arasında ekonomi alanında ilk adımlar atılıyor.                
 
                Hamm'da çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren bir grup iş adamı, Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann başkanlığında ilimize geldi.
 
                Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde, ilimizdeki iş adamlarıyla Hamm'dan gelen iş adamları iki gün boyunca karşılıklı iş görüşmelerinde bulunacak.
 
                "SONUÇLARIN OLUMLU OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM"
 
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, iki kardeş kent arasında ekonomi alanında atılan ilk somut adım olan bu girişim öncesi, Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann ve beraberindeki iş adamlarını makamında kabul etti. Kardeş şehir Hamm'la şimdiye kadar belediyeler arası ve eğitimle ilgili işbirlikleri yapıldığını hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban, ilk kez işadamları seviyesinde böyle bir çalışma yapıldığını belirterek, sonuçların her iki kent için olumlu olması temennisinde bulundu.
 
                HAMM BELEDİYESİ HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEK
 
                Aslında daha önceden bu alanda adımlar atmaya çalıştıklarını; ancak hem Almanya hem de Türkiye'deki bürokratik engeller nedeniyle biraz gecikme yaşandığını kaydeden Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann ise şu anda bu noktaya gelinmesinin son derece önemli olduğunu ifade etti. Başkan Thomas Petermann, Hamm Belediyesi olarak kendilerinin de iki ülke iş adamlarının karşılıklı olarak yapacakları işbirliklerine ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi. 
 
                BAŞKAN ÇOBAN VE ATSO'YA TEŞEKKÜR ETTİLER
 
                Ziyarette, Hamm'dan gelen iş adamları kendilerini tanıtıp, faaliyet gösterdikleri iş alanlarıyla ilgili bilgi verdi. Afyonkarahisar'da olmaktan mutlu olduklarını dile getiren iş adamları, davetinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür etti. Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyarette, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş ve iki kent arasındaki kardeşlik ilişkilerinin koordinasyonunu sağlayan Belediye Meclis Üyesi Günay Kart hazır bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi