Karataş, “'Milli Tarım ve Gıda Stratejisi' Belirlenmelidir!”

Saadet Partisi Belde ve Köy ziyaretleriyle vatandaşın problemlerini dinlemeye devam ediyor.

Çıkrık, Beyyazı ve Susuz Beldelerinde vatandaşlarla kahvehane ve köy odalarında bir araya gelen İl Başkanı Beytullah Karataş ve Merkez İlçe Başkanı Hamza Gümüşkanat yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Yersiz ve gereksiz gündemlere takılıp kalmayacaklarını, iktidarın gerçek gündemi unutturmak adına ortaya her gün bir yenisini attığı kısır tartışmaları dikkate almayacaklarını belirten Karataş, Türkiye'nin ve Afyonkarahisar’ın gerçek gündeminin başında, adalet ve ekonominin geldiğini söyledi. Özellikle kırsal kesimdeki vatandaşın şu anda ekonomiden dolayı pek çok sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Karataş, “Vatandaşımız en çok enflasyon, hayat pahalılığı, yağmur gibi gelen zamları konuşuyor. Arkasından; israf, yolsuzluk, bitirilen tarım, yok edilen hayvancılık, yanlış yatırımlar ve yanlış yürütülen politikalar geliyor” diye konuştu.

"Tarım politikalarının sil baştan yeniden yapılmasına ihtiyaç var"

Tarımda her geçen gün, gübre ve akaryakıta zam geldiğini ve tarım politikalarının sil baştan yeniden yapılmasına ihtiyaç olduğunu dile getiren Karataş, "Sadece ülkemiz değil, bütün dünya küresel bir gıda krizine dayanmış durumda. Bu gerçekleri görmezsek problemleri çözmemiz mümkün değil. Gıda ve tarımda kendi kendine yeterlilik, eskiye nazaran çok daha önemli hale geldi. Bu yüzden artık gıda, tarım ve hayvancılığı öncelikli alan ilan edip derhal bir 'milli tarım ve gıda stratejisi' belirlenmelidir" diye konuştu.

-Üreticiler, birlikler, kooperatifler, ticaret borsaları bu sürece aktif bir şekilde dahil edilmeli ve "seferberlik ruhuyla" yeni bir çalışma dönemi başlatılmalıdır...

-Bu çerçevede üretici borçlarında yapılandırmaya gidilmeli; kaynak kullanımı adı altında alınan haksız faizler silinmelidir.

-Ana para borçları uzun vadeye yayılmalı ve verilen destekler ciddi oranda artırılımalıdır. Aksi takdirde Türkiye, Allah korusun, yarın ekmeğe muhtaç hale gelebilir!

Saadet Partisi olarak biz, tarım ve hayvancılığı bir ‘milli güvenlik meselesi’ olarak kabul ediyoruz. Dışa bağımlı politikalara kesinlikle son verecek, çiftçimizi destekleyecek, vatandaşlarımızın ucuz, sağlıklı ve kaliteli gıdaya ulaşımını kolaylaştıracağız.

Ülkemizin ve Afyonkarahisar’ımızın bereketli topraklarına bir kez bakabilseler; Anadolu’muzun potansiyelinin hepimize yeteceğini görecek, anlayacaklar. Anadolu, hepimize yeter!”

...

Editör: Haber Merkezi