Karataş, “Genç avukatlarımıza maddi destek sağlanmalıdır”

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, 5 Nisan Avukatlar Günü sebebiyle bir mesaj paylaşarak avukatları tebrik etti. Karataş mesajında, avukatların sorunlarına dikkat çekerek partisinin bu sorunlara çözüm önerilerini sundu.

GENÇ AVUKATLARIMIZA MADDİ DESTEK SAĞLANMALIDIR

İl Başkanı Karataş, "Çoğalan hukuk fakültelerinin nitelik olarak eksik kalması sebebiyle avukat adaylarımız geleceğe hazırlanamamaktadır. Avukatlık stajının nitelik yönünden güçlendirilmesi gerekmekte ve bu süreç içerisinde genç avukat arkadaşlarımıza maddi destek sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

AVUKATLARIN SORUNLARI İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Karataş mesajında, şunları kaydetti:

"Adalet sistemimizin vazgeçilmez bir değeri olan, hakkın ve hukukun üstün olması için gayret gösteren tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü kutlu olsun. Bu vesile ile avukatlarımızın yaşadığı sorunlara ses olmak ve hukukun işlevselliğini arttırmak adına şu hususlara dikkat çekmek istiyoruz; çoğalan hukuk fakültelerinin nitelik olarak eksik kalması sebebiyle avukat adaylarımız geleceğe hazırlanamamaktadır.

Avukatlık stajının nitelik yönünden güçlendirilmesi gerekmekte ve bu süreç içerisinde genç avukat arkadaşlarımıza maddi destek sağlanmalıdır.

Ceza yargılamasında silahların eşitliği prensibi gereğince avukatlar ve savcıların yargılamanın her safhasında eşit statüye getirilmesi ve bu statüye uygun muamele gösterilmesi hukuk sistemiz adına doğru olacaktır.

Bir başka önemli sorun ise avukatlarımızın iş hayatında gerek resmî yargı görevlileri gerek şahıslar nezdinde uğradıkları kötü muamelelerdir. Bu kötü muamelelerin ortadan kalkması için gerekli eğitimlerin verilmesi, denetlemelerin sağlanması gerekmektedir.

Diğer yandan avukatların ağır vergi yükü ile karşı karşıya kalmamaları için KDV ve Gelir Vergisi’nde müspet düzenlemeler yapılmalıdır.

CMK görevlendirmesi ile atanan avukatlara ödenecek ücretler Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi seviyesine çıkarılmalı, beraat halinde sanık müdafisi lehine vekalet ücreti takdir edilmesi hususunda yasal mevzuatta değişikliğe gidilmelidir.

Hukukun üstünlüğünü şiar edinerek, adaletin tecellisi için mücadele eden bütün avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlar, adaletin gerçek manada tesis edildiği bir hukuk sisteminde hep beraber yaşamayı temenni ederim.”

...

Editör: Haber Merkezi