Karakol, “Toplumun geliştirilmesi için çalışacağız.

MÜSİAD Afyonkarahisar Temsilciliği Başaknlığına atanan Ahmet Karakol, yaptığı basın açıklamasında:

“Bugün burada MÜSİAD Afyonkarahisar Temsilciliği olarak yeni yönetimimizi sizlere tanıtmak, yakın vadedeki planlarımızı ve daha sonraki hedeflerimizi anlatmak, sizlerle hasbihal edip tavsiyelerinizi almak için toplanmış bulunuyoruz.

MÜSİAD Afyonkarahisar Temsilciliği 2013 yılında açıldı. Burada yeri gelmişken kurucu başkanımız Ahmet Neoldum ve ekibine teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri ve gayretle, yaptıklarımızla ve yapamadıklarımızla derneğimiz bugünlere geldi. Gelinen noktada hem derneğimizin tüzüğü gereği, hem de bir kan değişimi olması, yeni bir hareketlilik ve heyecan oluşması için yönetim değişikliği gerçekleşti. Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım MÜSİAD Genel Merkezi tarafından bize tevdi edilen bu görevi kabul ettik ve İNŞAALLAH elimizden gelen gayreti İlimiz için ve Ülkemiz için göstereceğiz.

MÜSİAD Afyonkarahisar Temsilciliği Başkanlığı görevini ben yürüteceğim. Bildiğiniz gibi Ahmet Karakol olarak onlarca yıldırTınaztepe Un, Tınaztepe Yem,Tanova Süt ürünleri firmalarının yönetim kurulu başkanıyım. Daha önce Tınaztepe Belediye Başkanlığı görevinde bulundum. Ayrıca hayra hizmet amaçlı bazıvakıf ve derneklerde üyeliğim/yöneticiliğim devam ediyor. Fakat hiç birisi MÜSİADAfyonkarahisar Başkanlığı kadar beni heyecanlandırmamıştı. İNŞAALLAH derneğimizi bulunduğu konumdan daha yukarılara taşımak için elimden gelen gayreti göstereceğim.

Yönetim kurulu üyemiz Ercan İşlek, İŞLEK Gıda Yönetim Kurulu Üyesi

Yönetim kurulu üyemiz Mustafa Oğuz, Oğuzlar Mermer Yönetim Kurulu Üyesi

Yönetim kurulu üyemiz Abdullah Sert, Yeşilay Yapı Denetim Yönetim Kurulu Üyesi

Yönetim kurulu üyemiz Süleyman Çınaroğlu, Özgül Termal Genel Müdürü

Yönetim kurulu üyemiz Şükrü Yücel, Özel Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı

Genel sekreterimiz Abdullah Özteke, Elit Elektronik Yönetim Kurulu Üyesi

Değerli basın mensupları, bilindiği gibi MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği)1990 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Ülkemizin en büyük, en etkin iş adamları derneğidir. Kamu yararına faaliyet gösteren dernek statüsündedir. Başlıca gayesi çalışanların, iş ve işleyiş sistemlerinin, piyasanın, değer ölçülerinin ve toplumun geliştirilmesidir.

MÜSİAD yurt içinde 87 şube ve temsilciliklefaaliyetlerini sürdürmektedir. Yurt dışında ise 71 farklı ülkede 101 şube ve temsilciliğe sahiptir. MÜSİAD yurt içinde ve yurt dışındaki 188 irtibat noktasında 50.000 işletmeyi temsil etmektedir. Üyelerimizin gerçekleştirdiği toplam istihdam yaklaşık 1.600.000 kişidir.

MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği) teşkilatlanmasıyla,Genç MÜSİAD ve Kadın Çalışma Kurulu ile,komisyonlarıyla, sektör kurulları ile, organizasyonlarıylatam anlamıyla kurumsal bir sivil toplum örgütüdür.

MÜSİAD’ın önemli organizasyonlarından birisi MÜSİAD EXPO’dur. MÜSİAD EXPO organizasyonları girişimciler ve iş adamlarını bir araya getirmek,yerel ve küresel işbirliğini artırmak, ticari ortaklıkları geliştirmek, KOBİ’lerin yeni pazarlara açılmasına destek vermekamacıyla iki yılda bir düzenlenmektedir. MÜSİAD EXPO 2018,21-24 Kasım tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezinde yapılacaktır.

MÜSİAD’ ın gerçekleştirdiği diğer büyük organizasyon ise VİZYONER toplantılarıdır. VİZYONER toplantılarında farklı sektör temsilcileri ve uzmanlar tarafında girişimcilerin ve işletmelerin geleceğe dair hedef ve imkanlarının tartışıldığı, yerli/yabancı yönetici ve katılımcıların belirli başlıklar altında önemli sunumlar yaptığı, sektörler arası bilgi ve deneyim aktarımını hedefleyen bir zirvedir. İki yılda bir düzenlenmektedir.

MÜSİAD EXPO ve VİZYONER toplantılarına başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız, Bakanlarımız, bürokratlarımız en üst düzeyde teveccüh göstermekte, bizzat katılarak destek ve takdirlerini iletmektedirler. Bu motivasyonla her yeni organizasyon bir öncekinden daha mükemmel, daha verimli olmaktadır.

MÜSİAD’ın düzenlediği diğer organizasyonlar ise Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi, Uluslararası İş Forumu, High-Tech Port gibi toplantılardır.

MÜSİAD, ekonomi basınındaki başarılı gazetecileri, yayın organlarını ve kuruluşları teşvik etmek amacıyla her yıl Ekonomi Basını Başarı Ödülleriadıyla yarışma düzenlemektedir.

MÜSİAD kurulduğu günden beri hem ulusal hem de uluslararası sosyal ve ekonomik konularla ilgili araştırmalar yapmakta; yayımladığı dergiler, raporlar, kitaplar ve akademik çalışmalarla da ekonomi dünyasına ve sosyal hayata katkı sağlamaktadır.

SAMEKS (Satın Alma Müdürleri Endeksi) MÜSİAD tarafından her ayın son iş gününde kamuoyuyla paylaşılan önemli bir çalışmadır. Burada, sanayi ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin,kendi ekonomik faaliyetleri hakkında yaptıkları değerlendirmeler üzerinden ülke ekonomisine ilişkin makroekonomik verilere ulaşılması amaçlanmaktadır.

MÜSİAD Afyonkarahisar Temsilciliği olarak biz de MÜSİAD’ ın Ulusal ve Uluslararası alanda yaptığı önemli çalışmaları, etkinlikleri İlimize de yansıtmak istiyoruz. MÜSİAD’ın bu prestijinden, imkânlarındanilimizin de en geniş anlamda faydalanabilmesini hedefliyoruz.

Bu gaye ile ilk etapta ŞUBE statüsüne geçmeyi planlıyoruz. Şube için gerekli olan üye sayısını tamamladık. İNŞAALLAH 25 Mayıs2018 Cuma günü Şube açılışımız Genel Başkan Abdurrahman Kaan beyin ve birçok değerli misafirimizin katılımıyla yapılacaktır.

Sonraki süreçte hedefimiz üye sayımızı yüzün üzerine çıkararak derneğimizin gücünü artırmak, sektör kurulları ve komisyonlar oluşturmak, Genç MÜSİAD Afyonkarahisar’ı oluşturmak ve kadın çalışma kurulu kurmaktır. Bu kapsamla ilgilidiğer önemli bir hedefimiz ise MÜSİAD Afyonkarahisar’ a ait müstakil bir binaya sahip olmaktır

Olabilecek en kısa sürede İlimizde ‘Termal Sağlık Turizmi’ başlığı altında panel düzenleyip ilimizdeki turizm potansiyelinin tanıtılmasını hedefliyoruz. Takip eden süreçte ise ilimizin gıdasektörü ve mermer sektöründeki gücünü ve potansiyelini tanıtan toplantılar düzenlemeyi hedefliyoruz.

21-24 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan MÜSİAD EXPO’ da, MÜSİAD Afyonkarahisar olarak en etkin şekilde yer almayı planlıyoruz.

MÜSİAD’ın Ülke genelinde gerçekleştirdiği faaliyetlerden bazılarının ilimizde yapılması da diğer bir hedefimizdir. Bazı toplantı ve faaliyetler vesilesiyle zaman zaman ilimize gelecek olan MÜSİAD üst yönetimi ve üyelerinin şehrimizi tanımaları ve ilimizin ekonomik potansiyelini görebilmeleri mutlaka daha kolay olacaktır. Yeter ki biz organizasyonları başarıyla yapabilelim, iyi bir ev sahipliği sergileyelim.

Değerli basın mensupları, değerli hazirun,

Sözlerime son verirken toplantımıza katılımınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi