Karahisar-ı Sahip “Kültürünü ARA HİSset aktAR” Projesi tanıtımı ve açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerimiz için daha iyi hayat şartları ve yeni fırsatlar sağlamak, gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamak, hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak amaçları doğrultusunda yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde 2020 - 1 Çağrı döneminde Necat Gençlik ve Spor Kulübü’nün Karahisar-ı Sahip “Kültürünü ARA HİSset aktAR” Projesi tanıtımı ve açılış toplantısı gerçekleştirildi. 26 Temmuz tarihine kadar gençler proje kapsamında Afyonkarahisar’ın “KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ" somut ve somut olmayan irfan medeniyetimizi; bir Kültür Elçisi ruhuyla tanıyacak ve tanıtacak.

Açılış programı Veysel Eroğlu Spor Kompleksi içinde yer alan Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde Gerçekleştirildi. Pandemi dolayısıyla sadece proje katılımcısı gençlere salona alındı. Program Hafız Niyazi Sak'ın Lokman Suresinin ilk ayetlerinden oluşan Kur 'an Tilaveti ile başladı. Proje yürütücüsü ve Necat Gençlik ve Spor Kulübü YK Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KAHRAMAN proje detayları ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı.

Kahraman, gençlerimizin 2071 hedefleri çerçevesinde, milli ve manevi, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip, izcilik ile sportif etkinliklere aktif olarak katılan, çevreye ve doğaya duyarlı, sosyal medyayı etkin kullanan girişimci liderler olarak yetişmeleri için gayret ettiklerini ifade etti. Bu bağlamada İzcilik Eğitim modeli çerçevesinde KADİM ŞEHİR KARAHİSARLI gençlerimizle ecdadımız arasında tarihi bir bağ kurulması sağlanarak, tarih, kültür, sanat ve spor bilinci oluşturulması hedefliyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra gençler projede görevli izci liderleri ile çeşitli oyunlar oynayarak keyifli anlar yaşadı. Program süresince gençlere çeşitli hediyeler ve ikramlar sunuldu. Proje etkinliklerinin tamamen ücretsiz olduğu ve proje kapsamında karşılandığı vurgulandı.

Proje kapsamında başta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde hareket edileceği ve Gençlik Merkezlerinin imkanlarının aktif olarak kullanılacağı vurgulandı. Programda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım broşürlerinden oluşan çanta da gençlere takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi