Karacaahmet Türbesini temizlediler

İlimizde her hafta bir cami temizliğine giden kadınlar bu hafta İlimiz İhsaniye ilçesine bağlı Karacaahmet Köyü'nde bulunan türbede temizlik yapıtılar.

Kendi imkanlarıyla temin ettikleri temizlik malzemeleriyle her hafta bir camiye giderek baştan aşağı temizlik yapan yaklaşık 30 kadın, bu hafta İhsaniye İlçesinde Karacaahmet köyüne gittiler.

Karacaahmet köyünde bulunan Karacaahmet türbesini ziyaret eden kadınlar, Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Canser Kuzu öncülüğünde türbeyi baştan aşağı temizlediler.

Camiye bitişik türbe ve türbe içinde Karacaahmet müridlerine ait sandukaların bulunduğu alanı temizleyen kadınlar, halılardan, avizelere, duvarlara ve sandukalara kadar her yeri temizlediler.

Çocuklarında katıldığı temizlik sonrasında türbede birlikte namaz kılınıp dualar edildi.

Yapılan temizliğin ardından Kadınlar Derneği Başkanı Canser Kuzu bizzat cami ve türbe etrafında çevre temizliği de yaptı.

Gönüllü ev kadınları, ne cami derneğinden ne cemaatten temizlik için hiç bir şey talep etmiyorlar.

En ulaşılamayan yerlere kadar uzanıp türbeyi tertemiz yapan gönüllü kadınlar, son olarak türbe ve caminin yerlerini ilaçlı su ile yıkayıp çıktılar.

Temizliğe Karacahmet köyünden de kadınlar katılırken, çocuklar ellerine aldıkları bezlerde türbenin duvarlarını sildiler.

Temizliğin ardından Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Canser Kuzu, temizliğe katılan tüm bayan ve çocukları Frig vadisinde bulunan Şeh-ri Frig restorantta ağırladı.

  1. katılan bayan ve çocuklara teker teker teşekkür eden Başkan Kuzu; " Ellerinize yüreklerinize sağlık. Böyle bir etkinliğe öncülük etmekten gurur duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Eminim ki, camiye gelen herkes bizlere dua ediyor. Bizim de tek istediğimiz dua alabilmek."dedi.
Editör: Haber Merkezi