Karaaslan, “Aşı İstiyoruz!”

Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender Karaaslan yazılı basın açıklamasında:

Türkiye genelinde 2 Mart tarihinden itibaren toplu ve kontrolsüz bir normalleşmeye geçilmesinden bu yana geçen sürede Covid-19 vaka sayıları iki kattan fazla artmıştır. Salgının hızla yayılması okulları, dolayısıyla eğitim ve bilim emekçilerini ve öğrencilerimizi olumsuz etkilemiştir.

Sendikamızın eğitim kurumlarında gerekli tedbirlerin alınması ve eğitim emekçilerinin tamamının aşılanması yönündeki talepleri dikkate alınmamış, okullar gerekli önlemler alınmadan açılmıştır.

BAKAN ŞUBAT DEDİ, MART BİTTİ!

Yüz yüze eğitime başlamadan önce tüm öğretmenlerin aşılanacağı bizzat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanmıştır. Bizler kadar risk taşımayan Milli Eğitim Bakanı kameralar önünde aşısını olmuş, ancak sorumlusu olduğu eğitim emekçilerinin aşı olması için somut bir adım atmamıştır.

Gelinen aşamada köylerde çalışan öğretmenlerin bir bölümü dışında eğitim emekçilerinin çok büyük bölümüne hâlâ aşı yapılmamıştır.

OKULLARDAKİ VAKALARI TAKİP EDİYORUZ

Toplu ve kontrolsüz açılmanın ardından yüz yüze eğitime başlanması ve zorunlu yüz yüze sınavlar sonrası pek çok öğrenci ve öğretmen Covid-19 virüsüne yakalanmıştır. Sendikamız hem ilimiz Afyonkarahisar’da, hem de ülke genelinde okullardaki vakaları takip etmektedir. 2 Mart sonrasında vaka, ağır hasta ve ölüm sayılarında yaşanan hızlı artış, eğitim emekçilerine aşıda öncelik tanınması yönündeki acil talebimizin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur.

İLİMİZDEKİ SENDİKALARA ÇAĞRIMIZDIR!

Eğitim öğretim hizmet kolunda örgütlü sendikalar olarak ortak sorumluluk almamız gerektiğini düşünüyoruz. En kısa sürede ilimiz Afyonkarahisar’daki eğitim sendikalarını ziyaret edecek, sendikaları bir araya gelmeye, Covid-19 salgını ve salgının yol açtığı sorunlara karşı ortak tutum almaya davet edeceğiz.

Toplum sağlığı için, eğitim hakkı için, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı için aşı istiyoruz!

Editör: Haber Merkezi