"KAPIMIZI VE GÖNLÜMÜZÜ HERKESE AÇIK TUTTUK"
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Hacı Yahya Mahallesi'ni ziyaret etti. Burada kalabalık bir topluluğa seslenen Başkan Burhanettin Çoban, mahalle sakinlerinin sevgi gösterileri ile karşılandı. Afyonkarahisar'da 'Yapılamaz, başarılamaz" denilen birçok projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Başkan Çoban, "Ne söz verdiysek fazlasını yaptık" diye konuştu.
Görevinde geride bıraktığı süre içinde 'koltuğa çakılı kalmadan' hizmet ettiklerini dile getiren Başkan Burhanettin Çoban; "Başbakanımız; Valilere, Belediye Başkanlarına 'Makamınızda oturup koltuğa çakılı kalmayın, vatandaşımızla birebir görüşün, onları yerlerinde ziyaret edin" diye talimat veriyor. Bizler de bu noktada vatandaşımızın dertlerini yerinde dinliyor, çözüm yolları arıyoruz. Bunun yanı sıra öğleden sonra olmak kaydıyla, "Ben Belediye Başkanı ile görüşmek istiyorum" diyen kim olursa gelen herkes bizimle görüşüyor." Biz vatandaşımıza kapılarımızı ve yüreğimizi daima açık tuttuk" dedi.
"MÜHİM OLAN KUBBEDE HOŞ SEDÂ BIRAKMAK"
Makamların gelip geçici olduğunu işaret eden Başkan Burhanettin Çoban; "Görev süremizde 4 yıl 1,5 ay tamamlandı. Tekrar seçilmek Cenab-ı Hakk'ın takdiri. Bizler sebeplere sarılacağız, çalışıp, çabalayacağız. Sonucunu Allah takdir edecek. Sonuç ne olursa olsun bu sonuca razı olacağız. Hiç kimse annesinin karnından ebedi bir görevde doğmuyor. Her şey gelip geçici, mühim olan kubbede hoş bir sedâ bırakmak. Sizlerin duaları, bizim için çok önemli. Ben bu akşam İkbal Otel'de mükemmel bir yemek varken bu yemeği tercih etmedim, müsaade istedim, burada sizlerle beraber yemekler yemek çok daha lezzetli oluyor" dedi.
SIFIRDAN KANALİZASYON YAPIYORUZ
Birçok mahallede müthiş bir altyapı hamlesi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "18 mahallemiz kentsel sit alanı bölgesindeydi. Bu mahallelerimizin tamamında altyapı çalışmalarına başladık. Mahallelerimizin içme suyu hatlarını yenilerken, kanalizasyonu yenilemiyoruz. Sıfırdan kanalizasyon yapıyoruz. Osmanlı'dan kalma kanalizasyon sistemleri var. İnanmayan varsa çalışmalarımıza baksınlar. Burada fareler cirit atıyor. Kanalizasyon suları buldukları her boşluktan her tarafa gidebiliyor, işin kötüsü bu kanalizasyonla birlikte içme suları sizin evlerinize gidiyor. Görüyoruz ki içme suyu boruları ilistire dönmüş. Sizler buralardan su içiyorsunuz. Allah'ın izniyle bu sıkıntıya son vereceğiz" dedi.
Söz konusu mahallelerin üstyapısının yenilenmesine SİT Kurulu'nun maalesef izin vermediğine dikkat çeken Başkan Çoban, "SİT alanı bölgesinde bulunan mahallelerimizde üstyapıyı yenilettirmiyorlar. Yenilemeyi yaptığımız zaman kendimizi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın karşısında sanık olarak buluruz. Bu taşların sökülmesi, bir yerde muhafaza edilmesi, altyapı bittikten sonra da taşların serilmesi için müteahhitte metrekaresini 18 liraya yaptırıyoruz. Yan mahallelere yaptığımız beton parkenin metrekaresini ise 20 liraya yaptırıyoruz. İki lira daha ödeyemeyecek miyim? Nasıl sizler evlerinizi başka mahallelerdeki gibi yıkıp gönlünüze göre sıfırdan yapamadığınız gibi burada da SİT Kurulu maalesef gerekli izinleri vermiyor. Ama biz bu konuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. SİT Kurulu geçen hafta Afyonkarahisar'a geldi, onlara bu dertlerinizi anlattık. İnşallah bu konuyu da aşacağız. Yapılan toplantın neticelerini alacağımızı ümit ediyorum. İleriki zamanlarda en az yüzde 50'sine izin verebileceklerini ifade etmişlerdi" dedi.
KAYIP, KAÇAĞIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ
SİT alanı içerisinde kalan mahallelerde yapılan altyapı çalışmalarında korkunç manzaralarla karşılaştıklarını anlatan Başkan Çoban; "SİT alanı içerisinde bulunan mahallelerimizin altyapısı ile ilgili bir söz vermemiştim. Ama baktık ki; korkunç bir manzara var. Biz bu iş için trilyonlarca lira para harcıyoruz. Kimse bunu görmüyor. Çünkü altyapı yatırımlarını kimse görmez. İsraftan korkarız. Mevcut borulardan bizim sularımız boşa gidiyor. Arıtma Tesisimizden yıllık 15 milyon metreküp suyu arıtarak şehrimize veriyoruz. Bu 15 milyon metreküp suyun ancak 7 milyon metreküpünü faturalandırabiliyoruz. 8 milyon metreküpü boşa gidiyor. Bu çalışmalarımız sayesinde kayıp, kaçağın önüne de geçmiş olacağız" diye konuştu. 
ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITTI
Konuşmasının ardından mahalle sakinleriyle akşam yemeği yiyen Başkan Çoban yemeğin ardından çocukları da unutmadı. Başkan Çoban eşi Emine Çoban ile birlikte çocuklara oyuncak dağıttı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür etti. Yemeğe, Belediye Meclis Üyesi Yüksel Elçi, Hacı Yahya Mahallesi Muhtarı Remzi Karakaş, Bademli Mahalle Muhtarı Recep Erçolak ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi