Kanlıca Muhtarı: Doğal Gaz şirketi yüzünden itibarım iki paralık oldu

Afyonkarahisar’ın merkez mahallelerinden Kanlıca mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali, ‘’Doğalgaz şirketi yüzünden itibarımız iki paralık oldu’’ dedi.
Şirketin çeşitli vaatlerde bulunduklarını ifade eden Karaali, YEHA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalle sakinlerine söyleyip bir beklenti yarattıklarını, şirketin sözünü tutmayınca mahallelinin yüzü bakamaz olduğunu söyledi.
Karaali, ‘’2 yıl kadar önce Aksa doğalgazın Müdürü Bekir Gül ben ve 3 mahallenin muhtarını daha toplayıp bir toplantı yaptı. Toplantıda Bekir bey ‘sizlerin mahallerine bu yıl doğal gaz vereceğiz ancak bu işi hızlandırmamız için öncelikle mahallelilerin ön abone olmaları sağlamalısınız’ dedi. Bizde elimizden geldiği kadar insana bu durumu duyurup mahallelinin ön abone olmasını sağladık. Doğalgaz döşenmeye başladı ancak bu kez sadece ön abonelik yaptıranların kapılarının önüne doğalgaz bacaları konuldu. Yaptırmayanlara yok. Biz tüm mahalleye gaz döşenecek zannederken bizim mahalle meğer 3 parçaya bölünmüş. Hıdırlık yolunun yukarısı siteler bölgesi, kanalın karşısı ve mahalle merkezi diye. Biz ise olayı tüm mahalleliye duyurduk ancak gaz mahallenin 70 sokağının sadece 10’una geldi’’ dedi.
İnsanlar evlerine gaz tesisatını döşetti ancak gaz daha gelecek diyen Muhtar Karali, sözlerini şöyle sürdürdü:
‘’Üstelikte geçen kış çektiğimiz rezillik var birde bu adamlar plansız ve işlerine geldiği çalışıyorlar. İlk önce sadece ön abone olanların kapılarına konulan bacalar kış öncesinde belediyenin bastırması ile iki kez yol çalışması olmasın diye bu seferde tüm kapıların önlerine konuldu. Ön abone olanlar ‘muhtar biz niye ön abone olduk’ diye soruyor. Ayrıca bu çalışmaların son baharda yapılmasından ve yolların onarılmaması yüzünden bütün mahalleli kışı çamur deryasında yüzerek geçirdik. Konuyla ilgili Bekir beyi aradım mahallenin geriye kalan kısmına ne zaman gaz döşenecek yaz mevsimi bitmeden yapılsın ki kışı çamurda geçirmeyelim dedim. Bekir beyde bana ‘sen dua ette ihalesi bir an önce yapılsın’ dedi. Ben artık insanların yüzüne bakmaya utanıyorum. Hem de hiç bir suçum yokken. Sokakta camide insanlar soruyor muhtar tesisatı döşettik gaz ne zaman gelecek diye ortada kesin bir şey yok ki insanlara cevap verebileyim başımı eğip geçiyorum. Gaz işlemleri tamamlanmadan belediye yolları yapmak istemiyor. Belediyede kendince haklı, ancak Allah için şu mahallelin tozuna bir bakın sokakta yürürken nefes alınmıyor. Ben ve mahalleli bu sorunlara bir an önce çözüm bekliyoruz.’’
Editör: Haber Merkezi