Kanlıca Bilgi Evi’nde kurs kayıtları başladı

Afyonkarahisar Kanlıca Mahallesi’nde Semerkand Vakfına bağlı Hedef İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından faaliyet gösteren Afyonkarahisar Belediyesi Kanlıca Bilgi Evi’nde hafta sonu okul destek ve takviye kurs kayıtlarının başladığı bildirildi.

Semerkand gönüllüleri tarafından Kanlıca Mahallesi’nde ikamet eden ailelerin çocuklarına her yıl olduğu gibi bu yılda Kanlıca Bilgi Evi’nde okul destek kurslarının devam edeceği bildirilirken hafta sonu düzenlenecek kurslarda okul derslerinin yanında dini ve ahlaki eğitimlerinde verileceği duyuruldu.  Semerkand Vakfı Afyonkarahisar Şubesi Eğitim Kurumları sorumlusu Hayati Kanat, okulların açılmasına az bir zaman kala hafta sonu kurs kayıtlarını almaya başladıklarını söyledi. Kanat, “Dershanelerin kapanmasıyla birlikte büyük bir boşluk oluştu. Bunu Milli eğitim müdürlüğüyle birlikte bilgi evimizde bu sorunu aşmaya yönelik girişimlerde bulunduk. Burada çocuklara TEOG sınavlarına hazırlanmalarına yönelik Türkçe, Matematik, İngilizce gibi derler verilmekte. Bu derlerle birlikte dini eğitimlerde vererek onların hem dünyavi hem de ahiri olarak iyi birer birey olarak yetişmelerini hedefliyoruz.  Son zamanlarda çocukların madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklar maalesef ilimizde de artmış durumda. Bunun önlenmesi açısından bu tarz dini ve manevi eğitimlerin verildiği sosyal etkinliklerin düzenlendiği yerlere çocukların yönlendirilmesinde fayda olacağını düşünüyorum” dedi.

“ALLAH’A KUL OLMAYI ÖĞRETİYORUZ”

Kanlıca Bilgi Evi Müdürü Abdülkadir Yavuz, bilgi evinde bilginin yanında iyi insan olmayı öğrettiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bili evinin faaliyetlerinden bahsederek okullara ek olarak destek kursları düzenlediklerini söyledi. Milli eğitimden gelen hocalarımızla talep eden öğrenciler bilgiye ulaşabiliyor. Buda fırsat eşitliği sağlıyor. Bu kursların yayında bizim bir takım sosyal etkinliklerimiz oluyor. Geçen Yıl Konya’ya gittik, iki defa piknik yaptık, sokak oyunları oynadık. Bunlara benzer birçok sosyal etkinliklerimiz var. En önemlisi dini derslerimiz var. Buraya gelen öğrencilerimiz özgüvenlerini geliştirmelerinin yanında Allah’a kul olmayı öğreniyorlar. Kuar’an-ı Kerim. Temel dini eğitimler, ahlak eğitimi değerler eğitimi derslerimiz var ve bu derslerimizde nasıl iyi bir insan olunuru öğretmeye çalışıyoruz. Ayrıca hafta sonu kursları için tüm kaynak kitaplar Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ücretsiz karşılanmaktadır. ” HİSAR

Editör: Haber Merkezi