KAMU-SEN, YARGIDAKİ TAYİNLERİ ELEŞTİRDİ
Afyonkarahisar Kamu-Sen il temsilcisi Nizamettin Şenol yaptığı yazılı basın açıklamasında “İktidarda bulunan AKP hükümeti tarafından son üç ayda yargı mensuplarına zalimce yapılan zulmü reva görmemekteyiz.”dedi.
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra iktidar tarafından, yargı mensuplarına çılgınca ve zalimce yapılan tayin ve gönderme operasyonları, Türkiye’de yapılan yolsuzluk soruşturmalarına büyük gölge düşürerek kamuoyunun kafasında soru işaretleri kalmasına sebep olmuştur.
Her ne kadar yargı mensupları, Hâkim ve Savcılık görevinde bulunuyor ise de onlar hem birer devlet memuru hem de birer aile babasıdırlar. Sayın Başbakan ve Adalet Bakan’ının hoşuna gitmeyen her kararda Hâkim ve Savcıları hizaya getirme çabaları, Türk Milleti tarafından da endişeyle takip edilmektedir. Hâkim ve Savcılarımızın birer aile babası olduğunu düşünürsek, eş ve çocuklarının durumu, çocuklarının sosyal yaşantısı, içinde bulundukları zor şartlar acaba Sayın Başbakan ve Adalet Bakan’ı tarafından ne kadar bilinmektedir?
Son 3 ayda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmayan, tayin ve terfii operasyonu bu dönemde yapılmıştır. Yargı mensuplarına yapılan bu baskılar ve operasyonlar Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Türkiye’de görev yapan tüm yargı mensuplarına yapılan bu operasyonları Afyonkarahisar Kamu-Sen olarak esefle kınıyoruz.
Sevgili Basın mensubu arkadaşlarım son olarak, her şeyi gören ve bilen Rabbimiz Müheymin’dir. O her şeyi bilip etrafımızdaki her hadiseyi tedbir edendir. Eğer bir şey çekiyorsak, çekilen şeyleri, çektirenlerin kimler olduklarını ve onların durumlarını da Allah görmektedir öyle ise Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşında söylediği gibi “Doğacaktır bize  va’dettiği günler Hakkın, Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın” deyip teslimiyet içerisinde beklemeye devam etmekteyiz. Afyonkarahisar’ dan haykırıyorum; Biz ne zaman adam oluruz; “ADALET DAĞITAN İNSANLARA, ADALETLİ DAVRANDIĞIMIZ ZAMAN”
Saygılarımı sunuyorum…
 
Editör: Haber Merkezi