KAMU-SEN AFYON İL TEMSİLCİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
25 Mart Salı günü yerel medyada yer alan “Doğu Türkistan Bağımsızlık hareketinin ve Dünya Uygur Kongresinin Lideri Rabia Kadir ve Dünya Uygur Kongresinin genel sekreteri Dolkun İsa ile iletişime geçen Milletvekili Toptaş, “Birleşmiş milletler ile sürdürülen girişimlerin sonucu Türkiye 220 Uygur Türkümüze vize verildi haberini almış bulunuyoruz” açıklamasının yapıldığı haber doğru değildir. Bilgilendirme yanlış anlaşılmıştır.
Şahsımın Dünya Uygur Kongresinin Genel Sekreteri Dolkun İsa ile Bugün saat 15.49’da yapmış olduğum görüşme sonucu hala 220 soydaşımızın tutuklu olduğunu kendisinden sorunun çözülmediğini üzülerek öğrendim.Sayın Dolkun İsa Milletvekilimiz Sayın Ahmet Toptaş’ın da gösterdiği hassasiyetten ve çabalarından dolayı teşekkür etti.
BİR MİLYON SURİYELİYE SAHİP ÇIKAN TÜRKİYE VE BAŞBAKAN 220 UYGUR TÜRK’Ü İÇİN CİDDİ BİR SINAVDAN GEÇİYOR.
Tayland polisi kaçak göçmenlere yönelik baskınında 220 Uygur Türk’ünü gözaltına aldı.Tayland’ın Songkhla kentinde dağlık arazideki kauçuk tarlasındaki gizli kampta polis baskını sonucu gözaltına alınan 60’ı kadın ve 82’si çocuktan oluşan 220 mültecinin Çin’in Uygur Özerk Bölgesi’nden Türkler olduğu anlaşıldı.
İNSANLAR KENDİ VATANINDAN NEDEN KAÇARLAR.
“Bu insanlar niçin kendi vatanlarını terk edip bu sürgün hayatına, bu zorluklara, bu sefalete bu göçe, katlanmak zorunda kalıyor. Niye vatanlarında huzur içinde yaşayamıyor ve tüm güçlüklerine rağmen göç etmeyi tercih ediyorlar. Neden, ailelerinden, akrabalarından, eşlerinden ayrılmayı göze alarak sürgüne gidiyorlar. Demek ki, yaşadıkları yerde bir hak ihlali, otoriter bir zulüm var ki, ondan kaçıyorlar. Çin’in baskıları nedeniyle artık bıçak kemiğe dayanmış ki, bu insanlar çoluk, çocuk, kadın, erkek, genç yaşlı yurtlarından koparak baskı altında olmayacakları bir yaşam için göçüyorlar. Bu yakalanan 220 soydaşımız, hangi zorluklarla, hangi şartlarla sınırı aşıp Tayland’a vardılar. Hayati tehlikesi var mı, aç mı, sefil mi? Kimse Bilmiyor.”
Türk dışişleri yetkilileri acaba bu Uygur Türklerinden haberi var mıdır, var ise bu konuda ne gibi girişimler yapmıştır.
Türkiye bugün bir milyon Suriyeliye sahip çıkıyor 220 Doğu Türkistanlı Türk’e de sahip çıkmalıdır. Mısır’da, Irak’ta, Suriye’de Gazze’de ve Malezya’daki insanlara sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti Uygur soydaşlarına da sahip çıkmalıdır.
Uygur Türkleri ile alakalı konuyu Türk milleti olarak yakından üzüntü ile dakika dakika takip ediyor, Soydaşlarımızın bağımsızlığı için atılacak adımları merakla bekliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
25.03.2014                                                                                             Nizamettin ŞENOL
                                                                                                                 Kamu-Sen İl Temsilcisi
 
Editör: Haber Merkezi