Kalp Ritmi Bozukluğu Tedavisinde Ablasyon İşlemi AFSÜ’de Başarıyla Uygulanıyor

Kalbinde ritim bozukluğu olan hastalarımız, AFSÜ Sağlık ve Uygulama Araştırma Merkezi (SUAM) Kardiyoloji Kliniğinde uygulanan Elektrofizyolojik Çalışma ve Ablasyon İşlemleri ile sağlığına kavuşmaya başladı. Ritim bozukluklarının tedavisinde kullanılan bir yöntem olan Ablasyon, halk arasında kalbin ritim bozukluğuna yol açan bölgesinin yakılması işlemi olarak bilinmektedir.

Şimdiye kadar 12 hastamıza Ablasyon işleminin başarıyla uygulandığını belirten AFSÜ Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Ethem Dural, Elektrofizyolojik Çalışma İşleminin ritim bozuklukları olan hastalarda kesin tanı sağlayan bir yöntem olduğunu, EKG ve EKG holter ile tanı alamayan veya ritim bozukluğu tam anlaşılamayan hastalarda aritmi tanısını koymayı sağladığını belirtti.

Anjiografi Ünitesinde gerçekleştirilen işlemin normal anjiografiye benzemesine rağmen genellikle toplardamara girişim yapıldığı için iyileşme süresinin daha hızlı ve daha ağrısız olduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Dural, çarpıntı ve bayılma şikâyetleri olan hastaların ritim bozukluğunun olup olmadığının saptanmasında Elektrofizyolojik Çalışma İşleminin net bir sonuç verdiğini belirtti.

Bacak toplardamarlarından, kalbe kateter ismi verilen kablolarla ulaşılıp ritim bozukluğu yapan odakların saptanarak, söz konusu odakların yakılması ile hastaların şikâyetlerinden kurtulduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Dural, Ablasyon İşleminin Elektrofizyolojik Çalışma İşlemi ile eş zamanlı olarak yapıldığını ve bu yöntemle çoğu ritim bozukluklarının tamamen düzeltilebildiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi