Kalkınma Kurulu 8. kez toplandı
Zafer kalkınma ajansının danışma organı olan kalkınma kurulu 8. toplantısını Afyonkarahisar Ticaret Borsası‘nda gerçekleştirdi.
Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde yer alan kamu kurumu, özel sektör, üniversite ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla toplandı. Toplantıda 2012 yılı sonunda açılması beklenilen sosyal kalkınma içerikli mali destek programının detayları görüşüldü. Toplantıda konuşan Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, üyelerimizin 10. kalkınma planı hazırlıkları kapsamında TR33 Bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendiriyoruz. Ajansa ilişkin idari konularımızı da bu tür toplantılarımızda görüşüyoruz.”dedi.
Çalışmalar görüş ve önerilerinize sunulacak
Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı ve Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, toplantıda yaptığı konuşmada, gündemde ilk olarak 2014-2018 yıllarını kapsayacak olan 10. Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında bölge genelinde yapılan çalışmaların yer alacağını söyledi. Toplantının içeriği hakkında bilgi veren Mühsürler, şöyle konuştu: "Ulusal Kalkınma Planımıza, Zafer Kalkınma Ajansı aracılığıyla nasıl katkı sağlandığıyla ilgili bilgi sahibi olacağız. Çalışmalar sizin görüş ve önerilerinize sunulacak. İkinci gündem maddemiz ise bu yılın sonunda başvuruya açılacak olan sosyal kalkınma içerikli yeni bir mali destek programı. Ajansımız önümüzdeki aylarda sosyal içerikli bir hibe programı uygulayacak. Bu hibe programından burada bulunan pek çok kurum faydalanabilecek. Bölgemizde önemli sosyal projeler gerçekleşebilecek. Bu nedenle bu program hakkında bilgi sahibi olmamız ve programa hazırlıklı olmamız çok önemli. Son olarak ajansın 2012 yılı ara faaliyet raporu hakkında kısa bir bilgilendirmeyle yapılacak."
Son olarak 2012 faaliyet raporu okundu
Konuşmaların ardından ZEKA Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, gündeme ilişkin sunum yaptı. 10. Kalkınma Planı'yla ilgili anketinde yapıldığı toplantı 2012 yılı ara faaliyet raporunun okunmasıyla sona erdi. 100 temsilcinin katıldığı kalkınma kurulu toplantısının sonunda üyeler toplu fotoğraf çektirdi.
 
Editör: Haber Merkezi