KALDIRIMLAR İÇİN KARLA MÜCADELE EKİBİ KURULDU
 
         Afyonkarahisar Belediyesi bünyesine kazandırdığı modern ve teknolojik araçlar ile kar yağışından dolayı vatandaşların kaldırımlarda yaşadığı olumsuzlukların önüne geçmek için çalışmalarına yenilerini ekledi.  
 
       Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın talimatıyla kaldırımlarda buzlanmaya karşı 10 adet akülü sırt tipi pompa solüsyon ile yine kaldırımlarda biriken karların temizliği içinde 13 adet kaldırım tipi kar püskürtme makineli karla mücadele ekibi oluşturuldu.
 
              Temizlik İşleri Müdürü Serhat Düzağaç Hyundai marka akülü sırt tipi  solüsyon pompasının dakikada 1.8 litre solüsyonu püskürme kapasitesine sahip  olduğunu bildirerek  elektronik kontrollü ilaçlama pompası sayesinde tek şarj ile 2,5 saate kadar  uygulama yapılabildiğini söyledi. Serhat Düzağaç,  Honda HS970 marka kar püskürtme makinasının ise 9 HP motor gücüne sahip olduğunu, 50 ton/saat küreme kapasitesi, 15 metre fırlatma uzaklığı, 0-3,06 km/saat hız, 710 mm küreme genişliği, 510 mm küreme yüksekliği, palet tipi yürüme aksamına sahip teknolojik bir kar püskürtme makinesi olduğunu ifade etti.
 
Editör: Haber Merkezi