“Kadınlarımızı üretime teşvik edeceğiz”

İyi Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, Afyonkarahisarlı kadınları üretime teşvik eden projeleri ile adından sıkça söz ettiriyor. Koçak, Kadınlarımızı üretime teşvik edeceğiz, onları bir araya getirecek organizasyonlar yapacağız, ürettiklerini satabilecekleri mekanlar kuracağız” dedi.

Kadın dinlenme evi ve koordinasyon merkezi ilekadın kadına vakit geçirmek isteyenlerin ev rahatlığında mekanlarının olacağını belirten Koçak, “Köylerden ve beldelerden şehre inen kadınlarımız ulaşım sıkıntısı dolayısıyla ya da başka işlerinden dolayı uzun süre merkezde beklemek zorunda kalıyorlar. Onların vakit geçirebilecekleri, rahat ve huzurlu bir mekan inşa edeceğiz. Çocuklarıyla birlikte burada dinlenebilecekler. Kadınanalar Meclisi bu mekanı koordinasyon merkezi olarak kullanacaklar. Kadınlarımızı kimseye muhtaç etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kadınanalar Meclisi ile ‘’Gönüllü Şehir Yöneticileri’’ ekipleri kuracaklarını bildiren Koçak, “Türkiye’nin en etkin ve güçlü kadın hareketini Afyonkarahisar’ın geleceği için inşa edeceğiz.Şehrimizin denetimini, kadınlarımızın titizliği, temizliği ve vicdanına emanet edeceğiz. Her mahallemizde kadınanalarımız olacak. Mahallede meydana gelen olaylar, eksikler, ihtiyaç sahipleri vs. bilinmesi gereken ne varsa bize bildirecekler. Biz de gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisarlı kadınların üretime katılmalarını teşvik edecek “Üreten Kadınlar” projesi için Koçak, “Afyonkarahisar’da yaşayan kadınlarımızı her alanda daha çok ürün üretmesi için teşvik edeceğiz. Onları üretim ve pazarlama konusunda eğiteceğiz, yaptıkları işi geliştirmeleri için katkıda bulunacağız. Proje sonunda “Kadın Üretici Pazarı” kurarak, ürün çeşidi bol yeni bir alışveriş alanı oluşturacağız. Bu sayede hem kadınlarımız ekonomik olarak güçlenecek, hem de hemşerilerimiz organik ürünlere doğrudan ulaşacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi