Kadınlar Türk Tarihini Öğreniyor

Türkiye’nin yakından takip ettiği, birçok ile örnek olan Kadın Kültür Evleri Projesi, yine örnek olacak bir çalışmaya imza atıyor. Tarih Öğrenme Seferberliği ile kadınlar tarihi bilgileri öğreniyor, hafızalarını tazeliyor.

Kadınların hayatlarına dokunan, kadın akademisi olarak yaklaşık 2 yıldır büyük bir değişim ve dönüşüm yaşatan kadın kültür evleri, her geçen gün büyümenin yanında dikkat çeken çalışmaları da bir bir hayata geçiriyor.

50’den Fazla Seminer ile 1000 Kadına Ulaşıldı

Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. Yılı olması sebebiyle Afyonkarahisar Kadın Kültür Evleri Proje Birimi, Tarih Öğrenme Seferberliği başlattı. Vali Gökmen Çiçek’in talimatları doğrultusunda hayata geçirilen seferberlik kapsamında Milli Mücadelede Afyonkarahisar, Zaferin 100. Yılı, Milli Mücadelede Kadının Rolü, Tarihten Günümüze Türk Toplumunda Kadının Rolü, Kadınanalar, Çanakkale Zaferi gibi milli bilinci ve manevi duyguları öne çıkaran konularda 50 ‘yi aşkın seminer yapılarak yaklaşık 1000 kadına ulaşıldı. Kadınlarımızın tarihi bilincini artırmak için tüm kadın kültür evlerinde farklı konularda 40’ı aşkın eğitimci ile yıl boyunca düzenli olarak seminerler yapılmaya devam edecek.

Anneler Oldukça Bu Millet Hep Uyanık Kalacak

Konuya ilişkin düşüncelerini paylaşan Vali Gökmen Çiçek: “Kadın kültür evleri projemiz ger geçen gelişiyor ve birbirinden kıymetli çalışmaları ile kadınlarımızın hayatını güzelleştiriyor. Kadın kültür evlerimizde bu kez de Türk Tarihi Öğrenme Seferberliği başlatıldı. Şanlı tarihimizi iyi bilen anneler oldukça bu millet hep uyanık kalacak. Annelerimiz tarihimizden aldıkları cesaret ve güveni geleceğimiz olan çocuklarımıza da taşıyacak. Bilinçli annelerimiz ile inşallah geleceğimizde emin ellerde olacak” dedi.

Kadınlar eğitimler kapsamında Afyonkarahisar’da bulunan şehitlikleri, Kocatepe’yi, Şuhut Atatürk Evi’ni de ziyaret ederek, ecdadımızın mirası tarihi kahramanlıkları yerinde öğreniyor

Editör: Haber Merkezi