'Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor' Projesi Tanıtıldı
Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) destekleriyle Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından hazırlanan 'Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Belediye Başkanı Yardımcısı Ayfer Örten başkanlığında yapılan toplantıya, Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü Mehmet Durak, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Proje ile ilgili katılımcıları bilgilendiren Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü Mehmet Durak, proje bütçesinin yüzde 90'ının Zafer Kalkınma Ajansı, yüzde 10'unun ise Çevre Hizmetleri Birliği tarafından karşılanacağını söyledi. Projenin, toplumun çevre bilinci konusundaki eğitim eksikliğini giderek, özellikle ev hanımlarının geri dönüşüme karşı duyarlı olmalarını amaçladığını kaydeden Durak, ayrıca ev hanımlarına geri dönüştürülebilecek ürünlerle yeni ürünler elde etmeleri için imkan sağlamak ve atölye kurmayı amaçladıklarını da aktardı. 9 ay sürecek projede, 500 ev hanımına 4 ay süreyle geri dönüşüm, etkili iletişim, ev ekonomisi, enerjiyi verimli kullanma, genel malzeme bilgisi ve çevre bilinci konularında eğitim seminerleri verileceğini belirten Durak, proje kapsamında okul eğitimleri, hane eğitimleri yapılacağını ve proje sonunda da, ev hanımlarının geri dönüştürülebilecek ürünlerle elde ettikleri ürünleri sergileyip satabilecekleri imkanlar sunacaklarını ifade etti.
Böyle bir projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz ise, Çevre Hizmetler Birliği'nin çevre konusunda ürettiği projenin gerçekten takdire şayan olduğunu kaydetti.
Projenin ilimize hayırlı olmasını temenni eden Belediye Başkanı Yardımcısı Ayfer Örten de ev hanımlarına projeye katılmaları için çağrıda bulundu. Proje sayesinde ev hanımlarının hem boş vakitlerini değerlendirebileceğini hem de aile bütçelerine katkı sağlayabileceğini belirten Örten, "Kadınlarımız bu projeyle sosyalleşme, ekonomik hayata katılma, toplumsal sorumluluk bilincinin oluşması konularında farklı bakış açıları kazanmış olacaklar" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi