Kadınlar ekonomilerine katkı sağlıyor

Yeşilçiftlik’te çoğunluğunun kadınlardan oluştuğu kooperatif geleneksel lezzetleri üreterek ev ekonomilerine katkı sağlıyor

Afyonkarahisar’da bulunan Yeşilçiftlik Kasabasında kurulan ,Yeşilçiftlik üretim pazarlama ve işletme kooperatifi 55 üyesi ile birlikte Afyon-Konya karayolu üzerinde bulunan geleneksel lezzetlerin üretilerek satıldığı bir işletmeyi açarak satışlara başladı.

Kooperatif yönetim kurulu başkanı Ferhat Kayış yaptığı açıklamada şu an 55 aktif üyelerinin bulunduğunu çoğunluğunun ise ev hanımlardan oluşan üyelerimizin ortaklaşa ürettikleri unlu mamuller katmer,gözleme ,bazlama gibi geleneksel lezzetleri günlük olarak satışı yaptıklarını ayrıca ev mantısı ,erişte makarna gibi üretimlerinin olduğunu belirtti. Ürünlerinin bölgede yetişen vişneden yapılan doğal reçel, meyve kuruları , bölgenin balları ,ceviz , yaş meyvelerden oluşan geniş bir yelpazeye sahip olduğunu ayrıca dile getirdi.

Açılan satış merkezinin çok kısa süredir hizmette olmasına rağmen ilginin oldukça fazla olduğunu söyleyen Ferhat Kayış Markalarının Patent aşamasında olduğunu, üretimlerini satış merkezi dışında internet üzerinden de satacaklarını , bölgeden Tüm Türkiye’ye ürün satarak üye sayısını artırarak özellikle ev hanımlarının ev ekonomilerine katkı sağlamasını amaçladıklarını belirtti.

Ayrıca yol güzergahlarında her gün binlerce aracın geçtiği önemli bir konumda olduklarını doğal kaliteli ürünleri çok uygun fiyata sattıklarını söyleyen Ferhat Kayış , Gün Boyu açık olan satış merkezine yolu düşen herkesi doğal ürünlerden oluşan sabah kahvaltısına davet etti.

Editör: Haber Merkezi