“Kadın Toplumun Temelidir”

Baromuz ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun ortaklaşa düzenlediği Dünya Kadınlar Günü programı ATSO Konferans salonunda yapıldı.

AKÜ Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ayşe KILINÇ, AKÜ Sosyoloji Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Fatma DORE, Fizyoterapist Nesrin AKA, İş Kadını Kadriye Pelin KAZAN ve Av. Gülsüm TOPAL’ın konuşmacı olarak katıldığı programın açılış konuşmalarını TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Berna TOKMAN ve Baromuz Başkan Yardımcısı ve Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Gönül AR GÜNGÖR yaptı.

Program sonunda konuşmacılara programa yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Baro Başkan Yardımcımız Av. Gönül AR GÜNGÖR’ün konuşması;

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MÜNASEBETİYLE TOBB AFYONKARAHİSAR KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ORTAK BİR PROĞRAM DÜZENLENMİŞTİR.

KADIN ŞAHSİYETTİR

KADIN YARADANIN YARATTIĞI CAN VERMESİNİ LÜTFETTİĞİ EN ASİL YARADILANDIR

KADIN ANADIR

KADIN EŞTİR

KADIN TOPLUMUN TEMELİDİR.

KADIN BARIŞTIR

KADIN SEVGİDİR HOŞGÖRÜDÜR

KADIN EMEKÇİDİR –KADIN SAVAŞÇIDIR –

KADIN GELECEKTİR

KADIN VATANDIR

KADIN EVRENİN GÜLEN YÜZÜ BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜDÜR.

Tarihin tüm izleri bakıldığında kadının emeği kadının var oluşu görülecektir.

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk dememiş midir.

Ey kahraman Türk Kadını

Sen Yerde Sürünmeye değil

Omuzlar Üzerinde Göklerde Yükselmeye Kayıksın…

Unutulmamalıdır ki bir toplumun temelinin sağlamlığı; Kadına verdiği değer ve önemle ölçülecektir.

Kadınlar hiçbir zaman toplumsal bir nefretin odak noktasına yerleştirilemez.

Kadınlarımızın şiddetin hiçbir türüne maruz kalmadığı, ötekileştirilmediği, gerek aile hayatında gerek iş yaşantısında gerek siyasi faaliyetlerde arka plana itilmediği ,toplumda küçük görülmediği ,medeni ve maneviyatla dolu bir yaşam diliyoruz.

Hukuk insanları olarak şunu görmekteyiz. Tabi ki yasal düzenlemeler anlamında bir çok olumlu adım atılmıştır. Yeni Medeni Kanunumuz, Aile konutu şerhi ve yasal mal rejimine ilişkin düzenlemeler, 6284 sayılı yasa hükümleri olumlu adımlardır. Ancak yapılan kanuni düzenlemeler yeterli olmadığı gibi sadece kanun koyucunun yasa yapması da yeterli değildir. Yasa uygulayıcılarının bilinçli olması gerekmektedir. Yine toplumun en küçük birimi olan aileden başlayacak şekilde insanlarımızın gerekli bilinç ve hassasiyetle yetişmesi gerekmektedir.

Bizlerin

Hukuk insanları olarak da Ulusal ve Uluslararası mevzuatta kadının insan haklarına ilişkin düzenlemelerin yaşama geçirilmesi, eşit ve adil uygulan­masının sağlanması.

Evrensel hukuk ölçeğinde adalet ve eşitlik prensibine aykırı mevcut düzenlemeleri ve uygulamaları değiştirecek çözüm öne­rilerinin saptanması ve savunulması için tüm girişimlerde bulunacağımızı belirtmek isteriz.

Bu vesile ile tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyor kadınlarımızın sevginin saygının güzel değerlerimizin odak noktasına yerleştirildiği bir dünya diliyoruz.

Afyonkarahisar Baro Başkanlığı

Editör: Haber Merkezi