“Kadın haklarını kutlayanlar, yıllarca bu hakları mütedeyyin kesime reva gördü”

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili İbrahim YurdunusevenKadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yurdunuseven mesajında “Kadınlara seçme ve seçilme hakları tanınmasına rağmen Türk siyasetinin kapıları uzun dönem ülkemizdeki kadınların kahir ekseriyetine kapalı kalmıştır.Mütedeyyin kesime reva görülen bu hakların yıllar sonra AK Parti ile verilmesi, partimizin hak ve özgürlükler konusundaki çalışmalarını bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.

Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Afyonkarahisar milletvekili İbrahim Yurdunuseven, kadınlara verilen hakların kullanımının büyük bir çoğunluğunun AK Parti iktidarları döneminde gerçekleştiğini söyledi.

Merve Kavakçı’yı hatırlattı

Yurdunuseven, “1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasa ile önce Belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde muhtar olma ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanınan kadınların Milletvekili seçme ve seçilme hakları, 5 Aralık 1934'te Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile tanındı.Ancak buna rağmen Türk siyasetinin kapıları uzun dönem ülkemizdeki kadınların kahir ekseriyetine kapalı kalmıştır.Üniversiteler başta olmak üzere bütün eğitim, öğretim kurumlarının kapıları kadınlarımıza kapalıydı. Bu hakkın verilmesinin üzerinden yarım asırdan fazla zaman geçmesine rağmen Merve Kavakçı’ya yapılanları hepimiz iyi hatırlıyoruz” dedi.

“Yıllar boyunca kadın hakları mütedeyyin kesime reva görüldü”

Yurdunuseven, “Bugün Kadın Hakları gününü kutlayanların, AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Özlem Zengin konuşurken CHP'li vekil Engin Özkoç’un‘Bu hanımefendiye haddini bildirin’ diye bağırmasına da göz yumuyor olması iki yüzlülüklerinin ispatı niteliğindedir. Bu vesileyle bugün yüksek sesle kadın hakları gününü kutlayan malum kesimi samimiyete davet ediyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına verdiği değeri gösteren bu adımı, AK Parti’nin daha da ileri seviyeye taşıdığını hatırlatmak istiyorum.AK Parti döneminde yapılan düzenlemelerle, başörtülü kadınlarımızın da Meclis’te temsil edilme hakkını kullanması, eğitim hakları ve devlet kurumlarında çalışabilmesi sağlandı. Mütedeyyin kesime reva görülen bu hakların yıllar sonra AK Parti ile verilmesi, partimizin hak ve özgürlükler konusundaki çalışmalarını bir kez daha gözler önüne sermiştir” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi