“Kadın, annedir, kardeştir, eştir. Kadınlar üretendir, yetiştirendir, okuldur.”

Afyonkarahisar Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av.Ali Özkaya, Kadınlar Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda:

Toplumun oluşması kültür ve geleneğimizin yaşatılmasının temel taşı olan, hayatımızın anlam ve değer katan kadınlardır.

Peygamber efendimiz (a.s)’in deyimiyle “Cennet anaların ayağı altndadır” diyen bir dinin mensupları olarak, hanım kardeşlerimize en büyük önemi ve değeri bizler vermeli, onların hayatlarının kolaylaştırılması için ne gerekiyorsa yapmalıyız.

Kadın, annedir, kardeştir, eştir. Kadınlar üretendir, yetiştirendir, okuldur. Her birimizin bugünlere gelmesinde yatsınamaz emeği olan annedir, eştir.

Cumhuriyetimizin 100.yıl hedefine, bunun yanında 2053, 2071 hedeflerine Ülkemizin erişmesinde en büyük sorumluluk yine kadınlarımızdadır. Ülkemizin bu hedeflere ulaşması için bilinçli, ahlaklı ve kültürlü bireylerin yetiştirilmesi kadınlarımızla mümkün olacaktır. Kadına değer vermeyen toplum ve bireylerin geleceğe yönelik bir başarı elde etmesi söz konusu değildir. Çünkü kadın annedir, anne ilk eğitim aldığımız kurumdur. İlk okulumuzdur. İlk öğretmenimizdir.

Kadına yönelik yapıla her ahlaksızlığı ve her türlü şiddeti sadece 8 Mart’ta değil, her gün kınıyorum ve hepsinin karşısında kadınlarımızın yanında olduğumuzu beyan ediyorum. Kadına yönelik gerçekleştirile ahlaksızlık ve şiddetin temeli acizlik ve şahsiyetsizliktir.

AK Parti iktidarları boyunca kadına yönelik bir çok çalışma Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde hayata geçirilmiş, Ve kadınlarımızın hak ettiği noktaya gelmesi için önemli adımlar atılmıştır.

Bu duygu ve düşünceler ile hayatımızın her gününü anlamlaştıran ve değerli kılan kadınlarımızın, annelerimizin, eşlerimizin ve kızlarımızın 8 Mart Kadınlar gününü tebrik ediyor, sağlık ve afiyet dolu bir hayat diliyorum.

Editör: Haber Merkezi