Jandarmadan Hava Denetimi

İlimiz jandarma komutanlığının rutin olarak yaptığı havadan trafik denetiminde 370 araç kontrol edilirken yapılan denetimlerde kurallara uymayan 5 araç sürücüsüne 1885 tl trafik cezası kesildi. Ceza kesilen araçlar trafikten men edildi.

Jandarma genel komutanlığı tarafından tedariki yapılan ve yeni tertip edilen yerli üretim olan MESAM A.Ş TARAFINDAN ÜRETİLEN (MOBİL HIZ TESPİT SİSTEMİ) ilimiz devlet karayollarında faaliyete girdi.

HAVADAN DENETİM 2 SAAT SÜRDÜ.

Afyonkarahisar il jandarma komutanlığı trafik timlerince trafik uygulama noktalarında hem araç hem de seyyar olarak kullanılan radar ile araç hızı, sınıfı,şeridi lokasyonu plaka ve araç görseli ile bunun yanında bir çok önemli veri her bir araç için tespit edildi. Son zamanlarda meydana gelen otobüs kazalarının önlenmesine yönelik olarakta aynı zamanda kontrol noktasına giren otobüslerde denetlenirken,jandarma trafik timleri de görevli personel tarafından otobüs yolculuklarında dikkat edilmesi gereken hususlar ve emniyet kemeri kullanımının önemi konusunda otobüs şöförü ve yolculara bilgilendirme faaliyetleri anlatıldı.Yapılan denetimlerde Bu tür sıklıkla yapılacağı vurgulanırken özellikle araç sürücülerinin kuarallara bağlı olması istendi.

Yapılan denetimlere Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, Sinanpaşa Kaymakamı Zeynep Topçu Şuhut Kaymakan refiki Edanur Yurt, Meteoroloji 5. Bölge Müdürü Alper akçakaya, Şuhut İlçe Jandarma komutanı Üst.Hasan Yasıkaya Sinanpaşa Jandarma komutanı İzzet güneş İl Trafik Şube müdürü Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ali Gören denetimlere katılan isimlerdi.

Editör: Haber Merkezi