İzmir’de Yaraları Saran Kızılay Ekibini Vali Gökmen Çiçek Karşıladı

Tüm Türkiye’yi yasa boğan İzmir depreminde depremin yaralarını sarmak için bölgeye giden ve görevlerini tamamlayarak Afyonkarahisar’a dönen Kızılay Gönüllülerini karşılayan Vali Gökmen Çiçek, gösterdikleri üstün gayret ve yardımları için ekibe teşekkür etti.

İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem hepimizi derinden üzdü. Olayın duyulmasının ardından Türkiye’nin dört bir yanından Arama Kurtarma Ekipleri hemen yola çıkarak İzmir’de enkaz altında kalan ve evsiz kalan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldular. Fedakârlıkları, kahramanlıkları ve hepimizin gönlünde taht kuran özverili çalışmaları ile mucizeler yaşatan, vatandaşları enkazdan kurtaran o ekiplerin içerisinde Afyonkarahisar’dan giden AFAD ekipleri ile Kızılay gönüllüleri de vardı.

30 Personel Görev Aldı

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olayın ilk anından itibaren hemen teyakkuza geçerek yola çıktı. 10 araç, 3 arama köpeği ve 30 personel İzmir’de arama kurtarma faaliyetlerine katılarak, vatandaşların yardımına koştu. Ayrıca Afyon AFAD Lojistik Depodan 1920 Yastık çarşaf, 3360 adet battaniye, 120 adet çadır, 600 adet yatak, 600 adet battaniye, 600 adet yastık çarşaf seti 4 araç ile deprem bölgesine sevk edildi.

Günde 1000 Kişiye Beslenme İhtiyacı

Kızılay Gönüllüleri ise kurulan Mobil Mutfak TIR’ında 6 Aşçı, 5 Aşçı Yardımcısı, 1 gıda mühendisi, 25 Kızılay Gönüllüsü ve yönetim kurulu ile birlikte günde 1000 kişiye beslenme hizmeti vererek, ihtiyaçları giderdi. Enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Afyonkarahisar’a dönen Kızılay ekibini Vali Gökmen Çiçek karşıladı. Yaptıkları çalışmalar ve bölgedeki genel durum hakkında Kızılay ekibinden bilgiler alan Vali Gökmen Çiçek, gösterdikleri üstün gayret ve yardımları için ekibe teşekkür etti

Editör: Haber Merkezi