İyi Parti’den Afyonkarahisar STK Ziyaretleri

İYİ Parti İl Başkanlığı STK ve esnaf ziyaretlerine ara vermeksizin devam ediyor.

İYİ Parti İl Başkanlığı, Merkez ilçe Başkanlığı, Kadın Kolları, İl Genel meclisi üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, MDK Üyesi Öncül Kazancı ve Dr. Mahmut Koçak’ın katılımlarıyla ilimizdeki bazı STK’lar ziyaret edilerek sorunları ve çözüm önerileri dinlendi.

Ziyaretlerde konuşan İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu Ülkemizin zor bir dönemde olduğunu ifade ederek “ Bu gün biz buraya siyaset yapmak için gelmedik. Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda STK larımızın sorunlarını ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini dinlemek için geldik. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener STK’ larımızın sorunlarını TBMM gündemine taşıyacaktır. Bizlerde basın toplantılarımız başta olmak üzere her platformda bu sorunları dile getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Damızcılık ve Sığır Yetiştiricileri Biriliği Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel “ Ülkemizde Hayvan yetiştiricilerin yaşadıkları sıkıntıları biliyorsunuz. Aslında sorunların çözümü için yapılması gerekenler çok basit ama nedense yapılmıyor. Yem fiyatları aldı başını gidiyor, yemin çuvalı neredeyse 170 TL oldu. Başta süt fiyatı değerini bulmalı. Soğuk sütün litresi 3TL, gerisini siz hesap edin. Köylerimizde oğlum benim işimi devam ettirecek diyenlerin oranı yüzde onu geçmez. Hayvancılık ölüyor. Verilen sözler tutulmuyor. Ulusal basın bizim sorunlarımıza yer vermiyor” dedi.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı “ Bir Gazi olarak Devletim bana ne zaman ihtiyaç duyarsa görevimi Şehit olarak tamamlamak isterim. Burası bir mozaik. Türkiye genelinde Yirmi bin üyemiz var. Birinci talebimiz ayrım yapılmaksızın tüm şehit çocuklarına iş imkânı sağlanmasıdır. Ailedeki çocuk sayısına kısıtlama getirilmemeli. Devletimizin buna gücü ve kudreti vardır. Evladını şehit veren anne ve babaya yetim aylığı bağlanıyor. Bu aylıkların en az asgari ücret düzeyine çıkarılmasını önemle istiyoruz. Bu konuların Meclis gündemine getirilmesini sizlerden rica ediyoruz” dedi.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin ise açıklamalarında “ Bizim için önemli olan hukukla ilgili düzenlemelerdir. Aile hukukuna ilişkin düzenlemeler önem arz ediyor. Boşanma, nafaka ve anne, babalara çocuk teslimi önem arz ediyor. Kadınlarımızla ilgili düzenlemeler acilen yapılmalı. Kadınlarımız bizlerden ücretsiz yardım istiyor. Çocuk teslimi başlı başına büyük bir problem. Bir anne baba hafta sonu çocuğunu görmek istediğinde asgari 500 TL masraf etmek zorunda. Bu rakam büyük bir rakam. Birde Nafakanın süreli olması konuşuluyor. Bu çok tehlikeli. Sizlerden bu konuda kamuoyu oluşturmanızı rica ediyorum.” dedi.

Afyonkarahisar Giyim Eşyası İmalat ve Satıcılar Oda Başkanı Hüseyin Karnıbüyük sektörün sorunlarını “ Belediyeler pandemi nedeniyle Emlak, su ve ilan borçlarını yapılandırırken maalesef kiralar yapılandırılmadı. TBMM de bu konunun gündeme alınması ve yasal düzenlemenin yapılması esnafımızı rahatlatacaktır. Taleplerimiz sıralayacak olursam, öncelikle bir Esnaf Bakanlığı kurulmalı. Ticaret kanunu mutlaka yenilenmeli. Esnaf ve sanatkârı koruyan düzenlemeler yapılmalı. AVM ler şehir dışarısına çıkarılmalı. Zincir mağazaların semtin nüfusuna göre iş yeri açmasına izin verilmesi gerekir. Sanal alem ticareti vergilendirilmeli. Bizimle aynı sorumluluğu taşımaları gerekir. Önemli bir konu ise gerekli önlemler alınmazsa 20 yıl sonra Afganistan’ın durumuna düşeriz. Acilen parlamenter sisteme dönülmesi gerekir. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmalıyız.Allah saklasın gün gelir kardeş kardeşe silah çeker duruma düşeriz. Tarım ve Hayvancılığa önem verilmeli. Hayvan ithali durdurulmalı. Maalesef köylerimiz boşaldı, köylerimizde nüfus kalmadı” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu ziyaretler nedeniyle STK Başkanlarına teşekkür ederek” Sizlerin sorunlarınızı not aldık. Bu sorunlarınızı ve çözüm önerileriniz Genel Merkeze ileteceğiz. Bu görev bizim boynumuzun borcudur. İnşallah kısa sürede ülkemiz güzel günlere kavuşur” dedi.

Editör: Haber Merkezi