İYİ Parti Kongrelere Başladı

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, ilçe kongrelerine başladı. Evciler İlçesi’nde yapılan kongrede mevcut Başkan Fathin Öztürk, tekrar başkan seçildi. Kongreye katılan İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İYİ Parti’nin 5. Kuruluş Yıldönümüne denk gelen kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Başkanlığı görevine Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Av. Öncül Kazancı, Divan Katip Üyeliklerine; İYİ Parti Dazkırı İlçe Başkanı Metin Özbay ve İYİ Parti Başmakçı İlçe Başkanı Ahmet Sinkay seçildi.

İYİ Parti Evciler 3. Olağan Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kongreye katılan İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu yaptığı konuşmada 5. Kuruluş yıldönümünde İYİ Parti’nin emin adımlarla yolunda ilerlediğini söyledi. Mısırlıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “25 Ekim 2017’de bir cesur yürek kadın, bir ana, bir Türk kadını ortaya kendini atmış 85 Milyonun umudu olan bu gün 5. Yılını kutladığımız İYİ Parti’mizi Türk siyasi hayatına kazandırmıştır. Allah O’ndan razı olsun, O’na yol arkadaşı olanlardan Allah razı olsun. O günden bu güne emeği geçen bütün dava arkadaşlarımızdan Allah razı olsun.”

Mısırlıoğlu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Erdal Gümüş’e rahmet dileyerek şöyle konuştu: “Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nı beraber kurduğumuz yol ve dava arkadaşımız, yiğit insan her şeyini fedakârca ortaya koyan, İYİ Parti’yi Afyonkarahisar’da kurmak için bütün hayatını riske eden güzel insan, dava adamı Erdal Gümüş kardeşimiz salona girdiğimde gözümün önünde canlandı. 1. Olağan Kongre’yi beraber yapmıştık. Gerçekten duygularım alt üst oldu. Daha değişik bir konuşma düşünüyordum kafamda salona girdiğim zaman beni bambaşka bir yerlere götürdü. Allah mekânını cennet eylesin, gani gani rahmet eylesin. Biz O’ndan razıydık, Allah da O’ndan razı olsun.”

İYİ Parti kongrelerinin 2023 seçimlerine hazırlık olduğunu söyleyen Mısırlıoğlu; “İYİ Parti Türkiye siyasetine girdiği günden bu yana bütün dengeleri alt üst eden bir partidir. Varlığını, birliğini tamamen ülke menfaatinden yana koyan, bütün siyasi çıkarlardan önce ülkenin çıkarlarını ön planda tutan bir anlayışla; kurulduğu günden bu güne Türkiye’de yenilmez deneni yenen, yıkılmaz denen kaleleri yıkan ve önümüzdeki 2023 yılında yapılacak olan Türk Milleti’nin var olma – yok olma seçimi olan seçimlerde de 21 yıllık haram, yalan, yolsuzluk, adaletsizlik, hukuksuzluk saltanatını yıkacağından emin olduğumuz İYİ Parti kadrolarını kongrelerimizle oluşturuyoruz.” dedi.

Mısırlıoğlu, İYİ Parti’nin 2023 seçimlerinde Afyon’da birinci parti olacağını söyleyerek şöyle konuştu: “2023 seçimleri arifesi Afyonkarahisar İYİ Parti il ve ilçe teşkilatları olarak Afyon’da partimizi birinci parti yapmak üzere bütün çalışmalarımızı o doğrultuda yapıp teşkilatlarımız arasında paylaşmayı, birleşmeyi, kardeşlik hukukunu birbirimizi ötekileştirmeden kucaklayarak önümüzdeki seçimlere Afyon’un birinci partisi olmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu kongreler partilerin karar organlarıdır. Bu kongrelerde inşallah bugün bu salonu dolduran, şereflendiren sizlerin olduğu gibi bundan sonraki kongrelerde de bu salonu merdiven boşluklarına kadar insanların ayakta durduğu kongreleri yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Bundan sonra bizi izlemeye devam edin. Türkiye, İYİ’lerle var olacak. Türkiye’yi İYİ’ler yönetecek. Haksızlığa da hukuksuzluğa da adaletsizliğe de dur diyeceğiz.”

Kongrenin ardından Evciler’de görev yapacak olan yönetim kurulu ve delegeler belirlendi. Divan. Fathin Öztürk başkanlığında yola devam edecek olan üyelerin isimleri ise şöyle;

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Naki Yurttaş, Tahsin Önel, Halil Bal, Ahmet Özel, Hüsamettin Öztürk, Saffet Yılmaz, Şermin Öztürk.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler:

Ali İhsan Demir, İbrahim Özel, Özmen Çobanoğlu, Bülent Sarıkaya, Mehmet Acar, Nuriye Öztürk, Turgut Yıldırım.

Asil Delegeler:

Fathin Öztürk, Ahmet Özel, Halil Çınar, Mustafa Ali Başyiğit, Şükrü Efe, Fehmi Karagöz, Naki Yurttaş.

Yedek Delegeler:

Kader Demirer, Gani Tokatlıoğlu, Yaşar Garipoğlu, Bayram Koçyiğit.

Editör: Haber Merkezi