“İttifak Siyaseti Değil Mutfak Siyaseti Yapıyoruz”


Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal gündemi değerlendirdi. Başkan Uysal Türkiye Değişim Partisi olarak ülkemizin en büyük sorunun ekonomi olduğunu bildiklerini hükümete geldiklerinde haksız ve adaletsiz mali dağılıma son vereceklerini söyledi.
“Asgari ücretli kirasını ödeyemiyor”
Başkan Kadir Uysal: “ Türkiye Değişim Partisi, halksız siyasetin içerisine halkı dâhil etmek, milletimizi yeniden, siyasetin asli unsuru yapmak isteyen partidir. Türkiye Değişim Partisi, ittifak siyaseti değil, mutfak siyaseti yapan partidir. İttifak siyaseti, asıl konuşmamız gerekenleri ikinci plana atıyor. Bizi rahatsız eden budur. Gıda fiyatları aldı başını gidiyor. Adıyaman’daki 78 kişilik temizlik işçiliğine 17 bin 86 kişi, Niğde’deki 28 kişilik temizlik işçiliğine 9 bin 625 kişi başvuruyor. Elektrik ve doğalgazı kesilen abone sayısı 4,5 milyonu geçiyor. Kiralar çok arttı. Asgari ücret kiraya yetmiyor. ”dedi.
“Sığınmacılar büyük bir sorun”
Sığınmacılar sorununa çözüm bulacaklarını ifade eden Başkan Uysal: “Ülkemizde bulunan sığınmacılar, milli güvenlik sorunu haline geldi. Sınırlarımızın yolgeçen hanına dönmesi, artan suç ve taciz vakaları, huzursuzluk yaratmaya başladı. Bu durum, terör kadar önemli bir sorundur. İç barışın önündeki en büyük engeldir. Ermenistan’la, İsrail’le, barış yapabiliyorsak Suriye ile de yapmalıyız. Suriyelilerin, ülkelerine dönmelerini sağlayacak şartların oluşması için çalışmalıyız. ”dedi.
“Başımız dik duracağız”
Başkan Uysal : “Ekonomik milliyetçilik, başımızın dik, karnımızın tok, sırtımızın pek olması demektir. Ekonomik milliyetçilik, büyük ve güçlü Türkiye demektir. Ekonomik milliyetçilik, ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen demektir. Ekonomik milliyetçilik, yokluktan, yoksulluktan, kuyruktan kurtulmak demektir. Türkiye Değişim Partisi, ne yapacağını bilen, nasıl yapacağını bilen, vicdanlı ve ehil kadrolardır. Türkiye Değişim Partisi, olarak ülkemizi içeride huzurlu, dışarıda onurlu bir ülke yapacağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi