İTFAİYE, 2012'DE 315 YANGINA MÜDAHALE ETTİ
Yeni araç alımları ve hizmet içi eğitimlerle gücüne güç katan Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2012 yılında 315 yangına müdahale etti.
 Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın göreve gelmesiyle araç filosunu genişleten ve personel eğitimlerine ağırlık veren İtfaiye Müdürlüğü, 2012 yılı yangın istatistikleriyle göz doldurdu.
 KONTROLLÜ VE KOORDİNASYONLU ÇALIŞIYOR
2012 yılında 315 yangına müdahale eden İtfaiye Müdürlüğü, yangınlara müdahale ettiği süreyle dikkat çekti. Her zaman kontrollü ve koordinasyonlu çalışan İtfaiye Müdürlüğü, 'sadece il merkezinde çıkan yangınlara müdahale etmemesine' rağmen, yangılara müdahale süresini 5 dakikaya kadar düşürdü. 
İtfaiye Müdürlüğü'nün yangınların azaltılması amacıyla okullar ve kurumlar başta olmak üzere halka arasında yürüttüğü eğitim çalışmaları da etkisini gösterdi. 2012 yılında, 608 yangına müdahale edilen 2011 yılına kıyasla yüzde 50 oranında azalma yaşandı.
YANGINLAR EN ÇOK YAZ AYLARINDA ÇIKIYOR
2012 yılında müdahale edilen 315 yangının büyük çoğunluğunu ot-saman-çöp ve ekin yangınları oluşturdu. İstatistiklere göre, 133 yangınla ot-saman-çöp ve ekin yangınları birinci sırada yer alırken, 98 yangınla bina yangınları ikinci sırada yer aldı. Yaz ayları yangınların en çok yaşandığı dönemler olarak dikkat çekerken, Temmuz ayında 53, Ağustos ayında 37 ve Eylül ayında 46 yangın meydana geldi.
3 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin de yaralandığı 315 yangında, yaklaşık 4,5 milyon lira maddi hasar oluştu. 
12'si itfaiye aracı olmak üzere 17 araçla yangınlara karşı etkin bir mücadele sergileyen İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde 62 personel görev yapıyor. Araç filosunda, dar sokaklarda çıkan yangınlara müdahale etmek amacıyla özel olarak üretilen küçük itfaiye aracı bulunduran İtfaiye Müdürlüğü, çok katlı binalarda çıkan yangılara müdahale edebilmek için yüksek merdivenli bir itfaiye aracı almak için çalışmalarını sürdürüyor.
Editör: Haber Merkezi