İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Türkiye’nin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı’nın kabulünün 99’uncu yıldönümü coşkuyla kutlandı. Vali Mustafa Tutulmaz’ın katıldığı programda milli mücadele destanının şairi Mehmet Akif Ersoy saygıyla anıldı.

İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ulusal marş olarak kabul edilişinin yıl dönümünde, milli mücadele destanının şairi Mehmet Akif Ersoy unutulmadı.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi salonunda yapılan anma programına Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, il müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan anma programı öncesi Mehmet Akif’in fotoğraflarından oluşan sergi Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerince gezilerek, incelendi.

Mehmet Akif Türk Milletinin Ta Kendisidir

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programında ilk konuşmayı okul müdürü Nihat Selek yaptı. Selek konuşmasında: “Aziz milletimizin vatanını koruma ve savunma azmini, kararlılığını, kahramanlığını anlamak için başka hiçbir metin, hiçbir kitap yazılmasa bile İstiklal Marşı tek başına yeterlidir. İstiklal Marşı’mızı iyi anlayabilmek, Mehmet Akif’i iyi tanımayı gerektirir. Kimdir Mehmet Akif? Cumhuriyet devrimizin en dikkate değer, fikir ve sanat adamı, vatanseverliğimizin, hürriyet aşkımızın şairdir. Aslına bakarsanız Mehmet Akif Türk Milletinin ta kendisidir” dedi.

Anma programında Müzik Öğretmeni Sabri Türküsev yönetiminde hazırlanan okul korosu Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş eserleri Zulmü Alkışlayamam ve Cenk Marşını seslendirdi.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğretmenlerinin yazdığı ve öğrencilerin oynadığı İstiklal Marşı’nın yazılış sürecini anlatan Korkma adlı piyes izleyenlerin büyük beğenisini kazanırken, duygu dolu anlar yaşattı.

Düzenlenen Oratoryonun ardından ödül törenine geçildi. Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri hafta içinde yapılan çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencileri ödüllendirdi.

Editör: Haber Merkezi