"İSTİKLAL MARŞI ULUSUMUZUN ORTAK DEĞERİDİR"
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de T.B.M.M.'de kabul edilmesinin 92. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 Milletimizin İstiklal Marşı'ndan saçılan bağımsızlık, özgürlük ve hakkaniyet ışığı ile yolunu aydınlatmaya devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın mesajında şu ifadelere yer verdi: "Milletimizin özgürlük savaşında, millî ruhun uyanmasında ve bağımsızlık mücadelesine dönüşmesinde, Mehmet Akif''in vatan ve bayrak aşkını seslendiren mısralarının muhakkak ki çok büyük katkısı vardır.
 Milletimiz, bütün yokluk ve sıkıntılara rağmen, son derece güçlü düşmana karşı verdiği ve kazanılması imkânsız görünen istiklâl mücadelesinden galip çıkmıştır. Türk milletinin bu azim ve kararlılığı, Mehmet Akif'in şahsiyetinde vücût bulmuş ve onun şekillendirdiği İstiklâl Marşı ile de bütün dünyaya haykırılmıştır. İşte Millî Marşımız, milletimizin bu yüksek karakterinin temsil edildiği ve bu nedenle de 'İstiklal Marşı' olarak anılma yüksekliğine erişmiş istisnai bir metindir.
İstiklal Marşı'ndaki anlam ekseninde ilerleyen milletimiz, bu metinlerden saçılan bağımsızlık, özgürlük ve hakkaniyet ışığı ile yolunu aydınlatmaya devam edecektir. Ulusumuzun ortak değeri olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 92'inci yılını kutluyor, Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum."
Editör: Haber Merkezi