“İstiklal Marşı, Milli Mücadelenin ve Milletimizin inanç ve azminin eseridir”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“İstiklal Marşı, Milli Mücadelenin ve Milletimizin inanç ve azminin eseridir”

Milletvekili Özkaya, Vatan Şairi Mehmet Akif’i rahmetle andığını belirterek, “Tarihi şanlı destan ve zaferlerle dolu bir milletin fertleri olan milletimiz her zaman dini, bayrağı ve kutsal bildiği vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, büyük fedakârlıklar yapmıştır. Milli Mücadele de bu mücadelelerden bir tanesi olarak tarihimizin en müstesna sayfasında yerini almıştır. Kahraman milletimizin büyük bir inanç ve azimle, dini, bayrağı ve vatanı uğruna başlattığı Milli Mücadele’den hareketle Vatan şairi İstiklal Marşı’nı kaleme almıştır. Mehmet Akif, milletimizin büyük bir manevi güç ile bu mücadeleyi gerçekleştirdiğini bizlere, İstiklal Marşı’nın dizelerinde anlatmakta ve yaşanan zorlukları yine İstiklal Marşı’nda izah etmektedir. Bütün zorlukları manevi inancı ile aşarak imkânsızlıklar karşısında büyük bir destan yazan ecdadımızın bizlere emaneti bu topraklar için ve ecdadımızın aziz hatırası için ne yapsak azdır. Onların hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. İstiklal Marşı, Milli Mücadelenin ve Milletimizin inanç ve azminin eseridir” dedi.

Özkaya Milli Mücadelenin ve büyük zaferin elde edilmesinde çok büyük bir öneme sahip Afyonkarahisarlı olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. “Böylesine tarihi bir öneme sahip bir günü hem milli mücadelenin önemli bir karargâhı olan Afyonkarahisar adına anmak, hem de İstiklal Marşı’nın kabul edildiği Gazi Meclis’te böylesi bir millete hizmet ederken anmak bizler için en büyük şeref ve övünç kaynağıdır. Böylesine bir kahramanlığın anlatıldığı İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıl dönümünde başta Mehmet Akif olmak üzere, dinimiz, bayrağımız ve vatanımız uğruna canlarını veren aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi