İstihdam Kurulu toplandı

Afyonkarahisar İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında toplandı.
Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen kurul toplantısına, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim H. Demirsoy, İş Kurumu Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, ilgili daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İş-Kur’un artık yapılan çalışma ve üretilen projelerle daha işlevsel ve etkin bir kurum haline geldiğini söyleyerek, özellikle meslek edindirmeye yönelik açılan kurslara büyük talep olduğunu ifade etti.
İş-Kur’un sadece iş başvurusunda yapan kişilere iş, işçi arayan iş yerlerine de işçi bulma çabasında olmadığını ifade eden Balkanlıoğlu, vasıflı kişiler yetiştirme, kişinin yapabileceği işi tespit etme ve kişilere meslek edindirme konusunda kurumun başarılı noktalara ulaştığını belirtti.
Günümüz sorunlarının başında işsizlik geldiğini söyleyen Balkanlıoğlu, şunları söyledi:
“Günden güne işsiz sayımız azalsa da birçok vatandaşımız işsiz. Fakat işsiz olan kişiler hep daha iyiyi istiyor. Kamuda çalışmak istiyor veya 'Ne iş olsa yaparım' diyorlar. Yaptığımız çalışmalar ve toplantılar doğrultusunda birçok iş adamı ve müteşebbisler vasıflı işçi bulmakta sorun yaşadıklarını ve iş olmadığından değil iş seçmekten dolayı işsizlik yaşandığını söylüyorlar.’’
İşsizliğin ana sebeplerinden birinin de vasıflı işçi bulamama olduğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, yetiştirilen ve kendi yapabileceği iş konusunda gerekli donanım kazanan kişilerin her yerde iş bulabileceklerini söyledi.
Bu bakımdan İş-Kurumu İl Müdürlüğü tarafından çok sayıda meslek edindirme kurslarının açıldığını ifade eden Balkanlıoğlu, bu kurslara katılıp da meslek sahibi olan kişilerin hiçbir zaman işsiz kalmayacaklarından emin olduğunu söyledi.
Şu ana kadar meslek edindirme kurslarına katılarak iş sahibi olan birçok vatandaş olduğuna dikkat çeken Balkanlıoğlu, başarılı çalışmalarından dolayı İş-Kur İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç ve tüm çalışanlarını tebrik etti ve başarılı projelerinin devamını diledi.
Balkanlıoğlu, meslek sahibi olmayan ve iş arayan tüm vatandaşları İş-Kur İl Müdürlüğünün açtığı kurslara katılmaya davet etti.
Vali Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, kurum faaliyetleri ve meslek edindirme kurslara hakkında bilgiler verdi.
Kurumun ve faaliyetlerinin tanıtımı yönündeki eksikliğin giderilmesi için bir tanıtım filmi hazırladıklarını belirten Ünlüyalvaç, katılımcılara tanıtım filmlerini izletti.
Toplantıda 2012 yılı ilk altı ayında yapılan kurum çalışmaları, girişimcilik eğitimlerinden yararlanan kişi sayılarının artırılması, kaynakçı, dokuma konfeksiyon makineci, Yaşlı ve hasta refakatçisi mesleklerinden kurs açılması, mesleğin 2012 yıllık iş gücü eğitim planına ilave edilmesi konuları görüşüldü.
Toplantı sonunda 2012 yılı ikinci üç ayında yapılan kurs ve programların denetim raporları onaylandı. Vali Balkanlıoğlu, toplantıya katılan tüm İstihdam Kurulu üyelerine, işsizliğe çözüm amaçlı projeler ve fikirler üretmelerini istedi.
Editör: Haber Merkezi