İŞTE MOBESEYE TAKILAN KAZALAR!
Afyon’da MOBESE kameralarına yansıyan trafik kazaları, bir anlık dikkatsizlik ve kural ihlallerinin nelere mal olabileceğini gözler önüne serdi. Kentin değişik noktalarında bulunan MOBESE kameraları, kAfyonkarahisar’da MOBESE kameralarına yansıyan trafik kazaları, bir anlık dikkatsizlik ve kural ihlallerinin nelere mal olabileceğini gözler önüne serdi.
Kentin değişik noktalarında bulunan MOBESE kameraları, kentte meydana gelen ve çoğunlukla da maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarını an ve an kayıt etti. Otogar kavşağında bulunan MOBESE kamerasına yansıyan ilk görüntüde, bir motosiklet sürücüsü önünde giden araçla aynı anda dönmek istediği sırada, hızını alamayarak araca arka tarafından çarparak yaklaşık 2 metre sürükleniyor. Motosiklet sürücüsünün başında kask olması olası bir yaralanmayı engellerken, sürücü kazanın ardından yerden kalkarak motoruna doğru yürümeye başlıyor.
KIRMIZI IŞIK İHLALLERİ, GÖZLER ÖNÜNE SERİLİYOR
Aynı kavşakta meydana gelen bir başka kazada ise yağmurdan dolayı kayganlaşan yolda kayan bir midibüs, virajı alamayarak yolun solunda bulunan peyzaj alanına çıkararak yan yatıyor. Afyonkarahisar-İzmir karayolu üzerinde bulunan Özdilek Kavşağı’nda meydana gelen 2 farklı trafik kazasının ise yine aynı nedenden ‘kırmızı ışık ihlalinden’ kaynaklandığı kameralara yansıyor. Telekom Kavşağı’ndaki MOBESE kameralarına ise bu defa motosiklet kazası yansıyor. Yolun sol tarafından gelen motosiklet, araç kontrolü yapmadan yola çıkmak isteyince bu sırada yolun sağ tarafından gelmekte olan bir otomobile hızla çarpıyor. Sürücü kazanın ardından düştüğü yerden çevredekilerin yardımı ile kalkıyor. Adliye Kavşağı’nda meydana gelen kazada, kırmızı ışık ihlalinin nasıl cana mal olacağının adeta provası yapılıyor. Kendisine kırmızı ışık yanmasına rağmen hızla yolun diğer tarafına geçmek isteyen hafif ticari araç, bu sırada yolun sağ tarafında kendisine yeşil ışık yandığı için yola çıkan otomobil ile çarpışıyor. Maddi hasarın meydana geldiği kaza ucuz atlatılıyor.
AMBULANSLAR DA KAZALARA KARIŞIYOR
Fatih Kavşağı’nda kırmızı ışık ihlalleri ve bir anlık dikkatsizlik sonucu ortaya çıkan kazalar adeta görenleri şoke ediyor. Işık ihlali yapan otomobil başta olmak üzere hafif ticari ve panelvan araçlar kavşağı adeta çarpışan oto pistine çeviriyor. Aynı kavşakta meydana gelen bir başka kazada ise hasta nakline giden ve sirenlerini çalarak kendisine yol açan ambulansa yolun sağ tarafından gelen motosikletin hızla çarptığı kameralar tarafından kayıt altına alınıyor. Fuar Kavşağı’nda ise yolun sağ tarafında bulunan dönüş yolunu kaçıran bir araç olduğu yerde manevra yaparak sola dönmek istediği sırada yolun sol tarafından gelen motosiklet ile çarpışıyor
YAYA MOTOSİKLETE ÇARPTI
MOBESE kamaralarına yansıyan görüntülerde yayalardan kaynaklanan kazalar ise görenleri düşündürdüğü gibi, güldürüyor da. Demiryalayan Türbesi yakınlarında dolmuştan inen yaşlı bir vatandaş, indiği dolmuşun önünden yolun karşısına geçerken arka taraftan gelen dolmuşun altında kalıyor. İmaret Camii önünde karşıya geçmek için kaldırımdan inen bir vatandaş, seyir halinde olan bir motosiklete çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü ile birlikte yere düşen şahıs, daha sonra ayağa kalkarak hızla indiği kaldırıma doğru yürüyor.
 
Editör: Haber Merkezi