İstanbul’daki Proje Yarışmasına Afyonkarahisar damgası

İstanbul'da Bayrampaşa Bilim Merkezi tarafından düzenlenen 3. Bilim ve Teknoloji Yarışmasında dereceye giren genç mucitler ödüllerineMehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen proje sergisi ve törenle kavuştu.

Yarışmaya Afyonkarahisar’dan katılan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, 2’si Birincilik olmak üzere toplam 4 ödül birden kazanarak damgasını vurdu.

Yarışma iki kategoride yapıldı

300'ü aşkın projenin katıldığı yarışmada 60 proje finale kalırken, başarı elde eden öğrencilere ödül verildi. Bayrampaşa Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve gençlerin fikirlerinin ortaya çıkmasına katkı sunan 3'üncü Bilim ve Teknoloji Yarışması tamamlandı. Yarışmalarda girişimci gençler birbirinden farklı fikir ve tasarımlarıyla boy gösterdi. Ortaokul ve lise öğrencilerinin projelerini sunduğu etkinlikte ortaokul öğrencileri ‘Mucidim olur musun?’ sloganı ile lise öğrencileri ise 'Mucize Fikirli Genç Beyinler' sloganı ile rekabet etti. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül verildi 300'ü aşkın projenin başvurduğu yarışmada jüri tarafından beğenilen ve dereceye giren 60 proje finale kaldı. Finale kalan genç mucitler için ödül töreni düzenlendi.

4 ödül birden Afyon’a geldi!..

Final yarışmasında Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyelerinden oluşan jüri kararları ile ödüller verildi. Yarışmada, Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, ortaokul kategorisi Bilgisayar Teknolojileri alanında derecelerin tamamını aldı. Bu alanda 1.lik, 2.lik ve 3.lük ödülleri Afyonkarahisar Dumlupınar BİLSEM’in oldu.

Yarışmada lise kategorisi Matematik Bilgisayar alanında da 1.lik ödülü yine Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin oldu.

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, yarışmada 6 proje ile finale yükseldi. Finalde yarışan 6 projeden 4’ü ödül kazanarak şehre döndü. Ödül töreninde merkez öğrencilerine ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’in elinden aldı.

Törende Bilgisayar Teknolojileri ve Fen Bilimleri alanında ilk 3'e giren ortaokul öğrencileri ile yine Matematik Bilgisayar, Biyoloji, Fizik ve Kimya alanlarında ilk 3'e giren lise öğrencileri ödül almaya hak kazandı.

Törene Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin ile Türkiye'nin dört bir yanından öğrenciler katıldı.

Anadolu'nun bu projeye ilgisi bizim için çok anlamlı

Şu anda 60 projenin ödül aldığını ancak ileriki yıllarda bu sayının daha da artacağını dile getiren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, " 11 yıl önce başladığımız bu muhteşem projeye özellikle daha Türkiye'de ortaya çıkmadan bilim ve teknoloji konusunda Bayrampaşa Belediyesi olarak bir marka unvanı ile hareket ettik. Bazı dillere de buradan bir takım projelerin transferini yaptık. Bu nedenle altyapısı çok sağlam olan Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi inşallah yeni projesiyle ortalama 8 bin metrekarelik bir arazide Bilim ve Teknopark adı altında kısa bir zaman içerisinde sizlerin hizmetinde olacak. Bu gençlerin vizyonlarını ve ufuklarını hep birlikte yukarı taşımak zorundayız. 300'ün üzerindeki projeden 60 tanesi şu anda ödül alacak. Ama ben biliyorum ki önümüzdeki yıllar bu sayıyı daha da artırabiliriz. Özellikle Anadolu'nun bu projeye iştirak etmesi ve 3'üncü kez gerçekleştirdiğimiz bu törene gelmeleri bizim için çok çok anlamlı " diye konuştu.

Dumlupınar BİLSEM öğrencilerine özel ilgi

Tören sonunda, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi proje ekipleriyle ve öğrencilerle yakından ilgilenen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner “Seneye daha fazla projeyle katılımlarınızı bekliyorum, sizlerle ortak projeler de yapabiliriz. Bayrampaşa Bilim Merkezimiz her zaman hizmetinizde, çok kaliteli ve üst düzey projeler yaptınız. Sizleri ve danışman öğretmenlerinizi tebrik ediyorum” dedi ve ekiple özel fotoğraf çektirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır da, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi proje ekibinde yer alan öğrencileri Ankara’ya davet etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, “Anadolu’dan gençlerin bu yarışmada ilk sıralarda yer alması mutluluk ve gurur verici. Öğrencilerimizi İstanbul’da iki hafta sürecek olan YTÜ Robotik ve Yazılım Kampında bütün giderleri üniversitemizden olmak üzere ağırlamak istiyoruz. Bu gençler bizim, genç mucitlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcu” dedi.

Editör: Haber Merkezi