İstanbul’da Afyonkarahisar’lı Çoban Fırtınası

Gürcistan’da ülkemizi temsilen misafir öğretim görevlisi olarak çalışan ve yıldızların şairi olarak tanınan hemşehrimiz Özgür Çoban, birkaç günlüğüne geldiği İstanbul’da Esenyurt, Küçükçekmece ve Silivri’de bazı Özgürce Şiirler ve Şairane Konuşmalar isimli bir dizi program gerçekleştirdi.

1976 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya gelen şair Özgür Çoban, ilk şiir kitabını 1999 yılında Anneme Yalanlar ismiyle çıkardı. “Kalfalık dönemi eserlerim” dediği Özgürce Şiirler’i 2004, Kördüğüm Gibi’yi 2011 yılında yayımlayan şair, ustalık eseri Gece Yarısı Rubaileri’ni şiirseverler ile buluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Diksiyon ve hitabet üzerine konuşmalar da yapan Çoban’ın şiir kitaplarının yanı sıra Diksiyondan Mikrofona, Yıldızların Konuşma Sanatı ve Lisandan İnsana isimli üç nesir kitabı bulunmaktadır.

Şu an Gürcistan Samtskhe Javakheti Üniversitesinde öğretim görevlisi olan yazar ve şair Özgür Çoban, birkaç günlüğüne geldiği İstanbul'da yedi ayrı program yaparak adeta Çoban Fırtınası estirdi!

18 Kasım'da Beyoğlu Alucra Vakfında verdiği Sosyal Medyanin Türkçesi isimli söyleşi ile başladı. Ardından Özgür Çoban ile Özgürce Şiirler dinletisi ile 22 Kasım'da Esenyurt Belediyesi ve İBB organizasyonuyla Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Kız İ.H.L.'nin yıldızlarıyla buluştu. Yine 22 Kasım Çarşamba akşamı 22.45'te Akit Tv'de yayımlanan Niyazi Gedik ile Gönül Sürgünü isimli programa canlı yayın konuğu oldu. Programda Sürmenin Hesabı, Baktığın Yerdeyim, Selam Edirne’den Kars’a, Babam, El Olup Gittin gibi şiirlerini seslendirdi ve sanat anlayışına dair açıklamalarda bulundu.

23 Kasım'da Küçükçekmece Belediyesi organizasyonuyla Cennet Kültür Sanat Merkezinde Özgürce Şiirler(müzikle şiir aşkı) ile şiir ziyafeti verdi. 24 Kasım Cuma günü sabah Silivri İBB Bölge Müdürlüğünde Sosyal Medyanın Türkçesi konuşmasının akabinde öğlen Silivri Kız İ.H.L.’de Şairane Konuşmalar isimli konuşma yaptı, şiirlerinden örnekler verdi. Ardından ise Silivri Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde program gerçekleştirdi. Son olarak ise şair Bestami Yazgan’ın Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirdiği Edebiyat Atölyesi’nin şair konuğu oldu.

Editör: Haber Merkezi